Mehmet Ali Birand yakılmak mı istiyor?

Mehmet Ali Birand yakılmak mı istiyor?

Ekranların 'en çok pot kıran ismi' olarak bilinen Mehmet Ali Birand'dan tartışılacak çıkış. Birand, 'Yakılmak istiyorsam, İslam neden karışsın' diye sorup ekledi: İslam ne derse desin...

Kamuoyunda çokça tarşılan Muhteşem Yüzyıl isimli dizinin senaristi Meral Okay'ın ölmeden önce yaptığı "beni yakın" vasiyeti "yakılmak istenen" bir çok kişi için çıkış yolu oldu. Dünya Cenazeler Birliği Türkiye Temsilcisi Murat Arslanoğlu, 200 Türk'ün yakılmak için vasiyette bulunduğunu açıklarken, en ilginç çıkış kanser tedavisi gören Mehmet Ali Birand'dan geldi.

İSLAM NE DERSE DESİN?

Birand, kanser tedavisi gördüğü sırada ölen Okay'ın yakılma vasiyeti üzerine yaşanan tartışmaları köşesinde aktararak, olayı İslam'ın emirlerini sorgulayan bir boyata taşıdı.

Birand, "Eğer yakılmak istiyorsam, o benim hakkımdır. İslam ne derse desin, son söz kişinin değil midir?" dedi.

İŞTE BİRAND'IN O YAZISI

Yakılmak istiyorsam, İslam neden karışsın...

Haber Türk Gazetesi’ nin Polemik sayfası çok hoşuma gidiyor. Çarşamba günkü sayısında, Meral Okay' ın ölümünden sonra yakılmak istemesiyle ilgili bir polemiği sayfalarına taşımıştı.
İlahiyatçılarımızdan bir kesimi "Hayır olmaz öyle şey... Vasiyet yerine getirilmez. Vasiyetin de İslam' a uygun olması gerekir... Yakmak Allah' a mahsustur, toprağa verilmeli... Müslümanların İslam' a aykırı vasiyetleri yerine getirilmez..." diyor.
Karşı çıkanlar da "...Yakılmak istiyorum diyen İslam' a inanmıyordur, İslami törenle uğrulanamaz... Zorla İslami tören olmaz... Herkes istediği gibi uğurlanmalı, bu kişisel bir haktır..." diyor.
Üstelik bu konuda bir yasaklama da yok. Sayfanın sorumlusu, Gülin Yıldırımkaya araştırmış. 1946 tarihli bir yasa, isteyenin yakılabileceğini belirtiyor. Hatta Ankara' da bir de fırın varmış, ancak şimdiye kadar pek kullanılmamış.
Ben de hiç anlayamadım. Eğer yakılmak istiyorsam, o benim hakkımdır. İslam ne derse desin, son söz kişinin değil midir?
Ne dersiniz?
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum