Mehmet Baransu, okurlarıyla buluştu

Mehmet Baransu, okurlarıyla buluştu

Anadolu Genç İşadamları Derneği (AGİAD) ve NT (Nil-Tuna) Kitap Kırtasiye'nin davetlisi olarak Kırıkkale'ye gelen Gazeteci Yazar Mehmet Baransu, okurlarıyla buluştu.

Çok sayıda vatandaşın kitaplarını imzalatmak için sıraya girdiği Baransu, gördüğü ilgiden çok memnun olduğunu dile getirdi. Birçok vatandaşın kitapları imzalatmak için çocuklarıyla geldiğini belirten Baransu, "İnsanların kitap okuması güzel. Bu sadece benim kitaplarım için değil, okuma alışkanlığının verilmesi gerekiyor. Okumak her şeyin başında gelir." dedi.

"HİZBULLAH SİLAHA SARILMAYACAK"

Liderlerinin cezaevinden çıkmadan önce Batman'a gittiğini ve çıktıktan sonra da Hizbullah'la telefonla görüştüğünü açıklayan Baransu, "Hizbullah'la uzun uzun görüştüm. Onlar da kendi içlerine sızdıklarını söylüyorlar. 'Ama eylem yapıp bizim üzerimize yüklenebilir' diyorlar. Sözlerinden silaha sarılmayacaklarını düşünüyorum." diye konuştu.

"İKİ DARBE PLANI DAHA VAR"

Açıklanmamış 2 darbe planı daha olduğunu belirten Baransu, "Şu anda inceleme aşamasında bulunuyorum. Bunu eşimle dahi paylaşmıyorum. Belgeler tamamlandıktan sonra, gerekenler olacaktır." şeklinde konuştu.

"İNTERNET DEĞİŞİMİ BAŞLATTI"

Dünya ile birlikte Türkiye'nin de değiştiğini açıklayan Baransu, "Türkiye bu değişime ayak uydurmak zorundaydı. Fakat bunu siyasi ve ekonomik yönden engellemeye çalıştılar. Önce bunu başardılar. Belli gazete ve televizyonlar da bunun için çalıştı. İnternet çıkınca bu değişimi engelleyemediler. İnsanlar internet üzerinden gerçekleri gün yüzüne çıkardı. Değişimi tamamlamak için sivil toplum örgütlerinin artması gerekiyor. Önümüzdeki yıllar sivil toplum örgütlerinin istediği olacak. Avrupa'da bu yaşanıyor. Bu arada milliyetçilik son anlarını yaşıyor." diye konuştu.

Her insanın bir gücü olduğunu ifade eden Mehmet Baransu, "Bu güç için öz güveninizi oluşturmanız gerekir. Darbe yapanların aklı varsa bizim de aklımız var. Onların planı varsa, bizim de planımız olmalıdır. Hukuk içinde herkes eşit konumdadır. Kim suç işliyorsa, onlara gereken cezai işlem uygulanmalıdır. Geçmişin sorunlarını bizler çekiyoruz. Gelecek nesle bu sorunları aktarmayalım. Onlar bu sorunlarla uğraşmasınlar. Ben özgür bir Türkiye istiyorum. Türkü, Kürdü, Alevi sorunu olmayan, demokrasi ve hukukla yönetilen bir ülke görmek istiyorum. Bunun için mücadeleye devam etmeliyiz. Bazı insanlar çıkan belgelerden sonra, 'Bu sorun bitti' diyebilir. Sorunun daha başındayız." ifadelerini kullandı.

Kırıkkale'ye geldiğinden dolayı Baransu'ya teşekkür eden AGİAD Başkanı Musa Aksoy ise çalıştığı gazeteyi destekleyeceklerini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :