Mehmet Haberal ve 8 kişi tutuklandı

Mehmet Haberal ve 8 kişi tutuklandı

Ergenekon soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen Mehmet Haberal ve 8 kişiden üçü eski rektör 7'si tutuklandı. Haberal karardan sonra rahatsızlık geçirdi...

Ergenekon soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen, aralarında Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın da bulunduğu 8 kişi tutuklandı. 1 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Mahkemenin tutuklanma kararının ardından Prof. Dr. Haberal'ın rahatsızlandığı, adliyeye çağrılan ambulans ile hastaneye götürülmeyi kabul etmediği öğrenildi.

Ergenekon 12. dalga operasyonlarında gözaltına alınan ve dün mahkemeye sevk edilen Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, eski İnönü Üniversitesi Rektörü Fatih Hilmioğlu, eski 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Ferit Bernay, eski Uludağ Üniversitesi Rektörü ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkan Vekili Mustafa Yurtkuran, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Cumhuriyet Gazetesi yazarı Prof. Dr. Erol Manisalı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Yüksel, Ömer Sadun Okyaltırık ve Osman Gökhan Ecevit, çıkarıldıkları Nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı.

Mahkeme, şüphelilerden Namık Kemal Boya'yı, tutuksuz yargılanmasına karar vererek serbest bıraktı.

Etiketler :