Mehmet Kaplan'a yeni görev

Mehmet Kaplan'a yeni görev

İsveç Yeşiller Partisi Türk kökenli milletvekli, Mehmet Kaplan İslamiyet ve Ayrımcılı konularında parti sözcüsü oldu

Atila Altuntaş/Stockholm

Milletvekili seçildiği günden itibaren, mütevazı, alçak gönüllü ve yardım sever kimliği ile taraflı, tarafsız bütün herkesin sevgisini kazanan İsveç’in yeşiller partisi Türk kökenli milletvekili Mehmet Kaplan, İslamiyet ve Ayrımcılık konularında parti sözcüsü oldu.

Geçen hafta Demokrat Parti lideri Jimmie Akeesson’un İsveç medyasına Müslümanlar hakkın da verdiği ağır demeç gündeme bomba gibi düşmüştü. Müslümanlar içerisinde bir çok terör örgütü olduğunu söyleyen Akesson, ‘’Müslümanların İsveç’e gelip yerleşmesi büyük tehlike, iktidara geldiğimiz takdirde ilk işim Müslümanların İsveç’e yerleşmesini önlemek için yoğun çaba harcayacağım’’ demişti.

Bu talihsiz demeç’in ardından, tüm siyasi partiler ve sivil örgütlerden farklı, farklı tepkiler gelmeye başladı.

Siyasi partilerden en ağır tepkiyi gösteren Yeşiller Partisi, Müslümanlar hakkın da yapılan açıklamayı talihsiz ve vahim bir açıklama olarak değerlendirip, bu tür ayrımcılıkların üzerine daha iyi gitmek için Mehmet Kaplan’ı İslamiyet ve Ayrımcılık konuların da basın sözcüsü olarak atadıklarını belirttiler.
MEHMET KAPLAN KİMDİR?

Mehmet Kaplan 1971 yılında Gaziantep’de doğdu. Bir yaşında ailecek, babasının 1960’lı yılların sonunda işci olarak gittiği İsveç’e taşındılar. 1992’dan itibaren The Royal Institute of Technology’de şehir planlama ve çevre eğitimi, 1995’tede Stockholm Üniversitesi’nde siyasal bilimler ve psikoloji eğitimi gördü.

1997 yılında Yeşiller Partisinin gençlik kollarına üye olan Kaplan, 2003 yılında partinin MKYK üyeliğine seçildi. Her sene yapılan genel kongre seçimlerinde güven tazeleyerek tekrar seçildi. Partinin ayrımcılık ve entegrasyon konularında sözcülüğünü yapmaktadır. 2003-2006 yılları arasında Stockholm Belediyesi Sanayi ve Ticaret Komisyonu’nda partisini temsil etti. Aynı anda 2004 yılından itibaren İsveç Yeşilay Federasyonu’nun (IOGT-NTO) Stockholm bölge başkanıdır.
2004 yılından 2006 seçimlerine kadar Centre for Equal Rights isminde bir ayrımcılıkla mücadele bürosunda müdürlük vazifesini yürüttü.

2006 İsveç seçimlerinde Yeşiller Partisi Stockholm listesinde 2. sıradan aday gösterilen Mehmet Kaplan, Milletvekili olarak İsveç Parlementosuna girmiştir.
İsveç Parlementosunda Adalet Komisyonunda görev yapmaktadır
Türkçe ve İsveçcenin yanısıra çok iyi derecede İngilizce bilmektedir.
Evli ve iki çocuk babasıdır.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :