Mehmet Özdilek iddialı konuştu

Mehmet Özdilek iddialı konuştu

Antalyaspor'da Teknik Direktör Mehmet Özdilek iddialı konuştu.

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Trabzonspor ile karşılaşacak olan Antalyaspor'da Teknik Direktör Mehmet Özdilek iddialı konuşarak, "Coşkumuzu ve arzumuzu Trabzonspor'a karşı da sürdürebilirsek finale çıkabileceğimizi düşünüyorum" dedi.

Turkcell Süper Lig'de tarafsız sahada oynanan karşılaşmada Diyarbakırspor'a 1-0 mağlup olan Antalyaspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda deplasmanda karşılaşacağı Trabzonspor karşılaşmasının hazırlıklarına başladı. Hasan Subaşı Tesislerinde yapılan antrenmanda futbolcular 2 takıma ayrılarak yarı sahada maç yaptılar. Teknik Direktör Mehmet Özdilek yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcuların son vuruşları filelerle buluşturması ve hırsı teknik heyetin yüzünü güldürdü.

Antrenman öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kırmızı-beyazlıların Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Diyarbakırspor karşısında üst sıralara tırmanmak adına önemli bir fırsatı değerlendiremediklerini söyledi. Diyarbakırspor karşılaşmasında tartışılan penaltı pozisyonuyla ilgili 'Bence penaltı kararı doğruydu ancak kırmızı kart verilmemeliydi' yorumunda bulunan Özdilek, hiçbir futbolcunun ceza sahası içerisinde ellerini iki yana açma lüksünün olmadığının altını çizdi.

Süper Lig'de hedeflerinin üst sıralar olduğunu hatırlatan Özdilek, "Seyircinin olmaması, konsantrasyon eksikliği yaratıyor. Bakıldığı zaman rakip kalemize bile gelemedi. Yoktan var edilen bir penaltı pozisyonundan gelen golle yenildik. Kapanan bir rakibe karşı oynamanın zorluğuyla karşı karşıya geldik." dedi.

"Bu tip maçlarda futbolcuların bireysel anlamda ön plana çıkması gerekirdi." Değerlendirmesinde bulunan Özdilek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Futbolcuların ön plana çıkmasını başaramadık ve mağlup olduk. Galibiyet üst sıralara tutunma adına çok önemliydi. Bundan sonraki oynayacağımız 7 maçın 3'ünü kendi sahamızda oynayacağız. Bu avantajımızı da kullanıp tırmanışa geçebilirdik. Bu fırsatı kaçırdık."

Ziraat Türkiye Kupası'nda başarılı bir grafikleri olduğunu ifade eden Özdilek, grup maçlarında Fenerbahçe ve Eskişehirspor'u yendiklerini, çeyrek finalde de Galatasaray'ı saf dışı bıraktıklarını belirterek, "Yarı finaldeki rakibimiz Trabzonspor 2010 yılında henüz mağlubiyet yaşamadı. Ancak kupa maçları stratejik maçlardır. İlk maçın deplasmanda olmasının avantajını kullanacağız. Şanslar eşit. Başarımızı Trabzon maçıyla sürdüreceğiz" diye konuştu.

"Coşkumuzu ve arzumuzu Trabzonspor'a karşı da sürdürebilirsek finale çıkabileceğimizi düşünüyorum." diyen Özdilek, Diyarbakırspor karşısında alınan mağlubiyetin kimseyi yanıltmaması gerektiğini, Kırmızı beyazlı takımın her maçta olduğu gibi Bordo-mavililer karşısında da iddialı olduğunu kaydetti.

Trabzonspor karşısında rakibe gol atmanın çok önemli olduğunu belirten Özdilek, "Kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Rakibin saha avantajı var gibi görünüyor ama bu durum bazen dezavantaja da dönüşebilir. Biz iyi bir sonuç almak için her şeyi yapacağız." Şeklinde konuştu.

Gazetecilerin, "Kupa'da Antalyaspor, ligde de Bursaspor şampiyon olup Anadolu takımları ligde bir devrim yapabilir mi?' şeklindeki sorusuna Özdilek, "Önemli olan Anadolu takımları bu istikrarını yıllar yılı sürdürebilmesi. Bakıyorsunuz 2 senedir Türkiye Lig'inde Sivasspor damgası var. Bu sene ise sıkıntılı bir periyot yaşıyorlar. Bursaspor'un geçmişine bakıyorsunuz. Sıkıntılı dönemden bu sene ciddi bir performansla alkışı hak ediyor. Bizim aynı şekilde kupada önemli bir başarımız var. Önemli olan bu

başarıları istikrara yayabilmek. Süper Lig'de Bursaspor'un ciddi bir avantajı var. Lig'de uzun bir maraton. 8 tane çok stresli maç var. Önemli olan bu stresi kaldırabilmek. Bursaspor bunu başarabilirse hepimiz alkışlayacağız" yanıtını verdi.

Antalyaspor'un gol yollarındaki etkili ismi Necati Ateş ise, Diyarbakırspor karşısında alınan mağlubiyetin kendisini çok özdüğünü söyledi. Türkiye Kupası'ndaki rakiplerini değerlendiren Ateş, "Trabzonspor bu ligin en önemli camialarından. Çok iyi ve tempolu oynuyorlar. Ancak bizde çok iyi bir takımız. Trabzon'dan avantajlı bir skorla dönerek Antalya'daki maç ile turu yakalamak istiyoruz" diye konuştu.

Antalyaspor'un defanstaki çalışkan ismi Erhan Güven ise, Trabzon'daki karşılaşmadan gol yemeden dönmek istediklerini belirterek, Trabzonspor'un tempolu oyununa aynı şekilde cevap vererek avantajlı bir skor elde etmek istediklerini dile getirdi.

Etiketler :