Mehmet Sevigen istifa etti

Mehmet Sevigen istifa etti

Mehmet Sevigen’in Baykal'a gelerek CHP'deki görevinden istifa ettiğini açıkladı. Sevigen böylece, MYK üyeliği ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevini bıraktı.

CHP MYK Sözcüsü Mustafa Özyürek şu ana kadar CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen’in, Genel Başkan Deniz Baykal veya parti yönetimine yazılı ya da sözlü olarak istifasını sunmadığını, ancak karar aşamasında olduğunu söylemişti.

Bu açıklamanın ardından CHP Genel Sekreter yardımcısı Mehmet Sevigen istifasını Deniz Baykal'a sundu. CHP'de olağanüstü hareketlilik yaşanıyor. Mehmet Sevigen CHP Genel Sekreterliği ve MYK Üyeliği'nden istifa etti. Sevigen ilk önce CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'la görüştü. Sevigen bu görüşmede Baykal'a istifa etmek istediğini söyledi.

Baykal ise Sevigen'in kalmasını istedi, Sevigen ise "Seçim döneminde partimin zarar görmesini istemiyorum" dedi. Bunun üzerine Baykal istifayı kabul etti. Sevigen bu konuda kararlı olduğunu söyleyinde Baykal da ikna oldu.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen’in İstanbul’da bir arsanın satışın aracılık yaptığı ve ortaklık sözleşmesi imzaladığı iddiaları ortaya atılmıştı. Sevigen, iddialar üzerine Salı günü kameraların karşısına geçerek kendisini savunmuş ve “Bir kuruş yetim hakkı yemedim, alnım açık” demişti.

İstifa etmeyi düşünmediğini belirten Sevigen, “Paramla iş yapayım dedim, para koymayınca ortaklık olmadı. Çok etik olmayan bir şey yok” diye konuşmuştu.

CHP’nin İstanbul adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “gereğini yapsın” derken; milletvekilleri Ali Topuz, Yaşar Ağyüz ve Atilla Kart da Mehmet Sevigen ile ilgili iddialar için “etik ihlali” olduğunu belirterek, partideki görevlerinden ayrılmasını istemişti.

Sözkonusu iddiaları NTV yayınında değerlendiren Deniz Baykal ise “Bu olayın rüşvet, imar yolsuzluğu gibi takdim edilmesi doğru değil” demişti.

Ancak Baykal, Sevigen’in ticari ilişkilere girmesini doğru bulmadığını da söylemişti.

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen’in önümüzdeki saatlerde bir basın toplantısı düzenleyerek, istifasını açıklaması bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :