Mehmet Topal, Sevilla yolunda

Mehmet Topal, Sevilla yolunda

G.Saray’ın genç yıldızı Mehmet Topal, Sevilla yolunda. Milli oyuncunun peşini bırakmayan İspanyol kulübü, Mehmet Topal için kesenin ağzını açtı.

Galatasaray’ın orta sahadaki dinamosu için son kararı Frank Rijkaard verecek.

Çanakkale Dardanelspor’dan 3 yıl önce 1 milyon Euro’ya transfer edilen ve kısa sürede Galatasaray’ın bankosu olduktan sonra Milli Takım’a kadar da yükselen Mehmet Topal için Galatasaray Yönetimi 8 milyon Euro bonservis bedeli isteyecek. Mehmet Topal’ı satmayı düşünmeyen sarı kırmızılı yönetim, Sevilla’nın cazip teklifi karşısında şaşkına döndü. Mehmet’in her fırsatta, "Galatasaray’da mutluyum. Ancak Avrupa’da forma giymek benim de hayalim" demesi üzerine yöneticilerin bir hafta önce İspanyol kulübüyle temaslara başladığı ortaya çıktı.

YÜZDE 20'Sİ CİMBOM'A
İlk olarak 6 milyon Euro ile Galatasaray’ın kapısını çalan ancak red cevabı alan Sevilla, teklifi biraz daha arttırdı. İspanyollar ayrıca, Mehmet’in başka bir takıma gitmesi halinde de Galatasaray’a, alınacak paradan yüzde 20 pay verecek.

Bu teklif ise sarı kırmızılı yönetime bir hayli cazip geldi. 1 milyon Euro’ya mal olan oyuncudan, satılması halinde 7 milyon Euro kar edilmesinin yanısıra, transfer döneminde mali açıdan biraz olsun rahatlayacak olmak Galatasaray Yönetimi’ni iştahlandırdı. Topal’ın da Avrupa’ya gitmeye gönlünün olması bu transfer için yeşil ışık yakılmasına yetti.

Mehmet Topal’a Sevilla yolu açılırken, son sözü ise en geç cuma gününe kadar İstanbul’a gelerek yönetimle geniş çaplı bir toplantı yapacak olan Rijkaard söyleyecek.

TERİM'İN VAZGEÇİLMEZİ
G.Saray’a 2006-2007 sezonunda Çanakkale Dardanelspor’dan gelen Mehmet Topal, kısa sürede sarı kırmızılı takımda kendini gösterdi. İlk sezonunda 17 maçta forma giyen genç oyuncu, gol atamadan sezonu tamamladı.

Mehmet Topal, bir yıl sonra ise gerçek patlamayı yaptı. Galatasaray’da lig, kupa ve Avrupa sınavları dahil olmak üzere 35 maçta formasını terletti, milli takıma kadar yükseldi. Euro 2008’de, Fatih Terim’in gözdeleri arasına girdi ve 4 karşılaşmada şans buldu. Geride bıraktığımız sezonda sakatlıklardan dolayı beklenen performansını sergileyemese de 29 karşılaşmada görev yaptı. Mehmet Topal, sezonu bir golle kapattı.


Hürriyet

Etiketler :