Mehmetçiği Kobay Olarak Kullandılar

Mehmetçiği Kobay Olarak Kullandılar

Gülhane Askeri Tıp Akademisinde 2008 yılında çekilmiş görüntüler büyük bir skandalı gözler önüne serdi.

 

Gülhane Askeri Tıp Akademisinde 2008 yılında çekilmiş bu görüntüler Nöroloji servisinde askerleri kobay olarak kullanıyorlar.

Yayınlanan görüntülerdeki Er nöroloji servisinde tedavi görüyor. Görüntülerde Ere uygulanan tedavi normal bir işlem değil. İddiaya göre Nöroloji Ana Bilim Dalında görev yapan Yardımcı Doçent Doktor Binbaşı  Sema İpek  tanı koyma bahanesiyle hasta erleri kobay olarak kullanıyor.

Görüntülerdeki Mehmetçikler vatani görevini yaparken rahatsızlanan askerleri bağlı oldukları birlikler tedavi amacıyla onları Gata’ya sevk ediyor. Ançak aileleri tarafından TSK’ya emanet edilen bu vatan evlatları  Gata Nöroloji ana bilim dalında bilimsel çalışma bahanesiyle insanlık dışı muamelelere maruz kalıyor.

Asıl dehşet veren bu deneylerin hasta erlerin herhangi bir onay alınmadığı gibi bir etik kurulu izni bile yok. Kaldı ki böyle bir deneye hangi etik kurulu izin verir o da başka bir tartışma.

Kobay olarak kullanılan Erlerin üzerindeki tıbbi işlem bizzat Prof. Dr Zeki Odabaşı  ve Prof. Dr Yaşar Kütükçü gözetiminde yapılıyor.

Hasta erlerin 20’sine ait sonuçlar bir uluslar arası Nöroloji kongresinde bilimsel çalışma olarak adı altında sunuldu.

Gata Nöroloji Ana Bilim Başkanı Prof. Dr Zeki Odabaşı ile Yar. Doç. Dr. Binbaşı  Sema İpek  12-15 Eylül 2009 tarihinde İtalya’nın Floransa kentindeki kongrede bu konuda tebliğ verdi. Orda şöyle denildi “ 20 hasta üzerinde deney yapıldı.  Üç Hasta şok nedeniyle krize girdi.”

Tüm dünyada tıbbi denyelerin bir prosedürü var. Hayvanlarda uygulanması dahi etik kurul izni gerekiyor. Hal böyleyken bu tür deneylerin Mehmetçik üzerinde denenmesi izin alma gerksinimi duyulmadan sorumsuzca yapılması skandalın boyutlarını gözler önüne seriyor.

İşte O Skandal Görüntüler…..

                  

Etiketler :