Mehmetçiğin vurduğu öldürücü darbe

Mehmetçiğin vurduğu öldürücü darbe

Mehmetçiğin PKK terör örgütüne yönelik yaptığı operasyonlarda ölen terörist sayısını örgüt kendisine yakın internet sitesinden duyurdu.

BDP Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna ve Muş Milletvekili Demir Çelik, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki Kazan Vadisi’nde yapılan operasyonda ölü ele geçirilen 3 teröristin cenazesini, aileriyle birlikte Malatya Belediyesi Gasilhanesi’nden aldı.

Teröristlerin aileleriyle birlikte, Yeşiltepe’deki Şehir Mezarlığı’na gelen Emine Ayna ve Demir Çelik, kimlikleri belirlenen teröristlerin cenazelerinin alınmasına eşlik etti. Polis, mezarlık çevresinde geniş güvenlik tedbiri aldı. Buraya gelen aileler, sırayla morga alınarak kimlik tespiti yapmaya çalıştı. Kimlik tespiti için içeri giren 9 aile tespit yapamadıkları için Adli Tıp Kurumu'na giderek DNA örneği verdi.

Kimlikleri tespit edilen 3 PKK’lının cenazesi ailelerine teslim edildi. Cenazesi teşhis edilen PKK'lılardan Emine Altun'un ailesi ise cenazeyi teslim alarak defnetmek için Şanlıurfaya doğru yola çıktı. Teröristin bu akşam gömüleceği öğrenildi. Cenazelerin teslim edilmesi sırasında zafer işareti yapan terör örgütü yandaşları, terör örgütünün ele başı Abdullah Öcalan'la ilgili sloganlar da attı.

Milletvekili Demir Çelik, 4 cenazenin kimliğinin belirlendiğini söyledi. Kimlikleri tespit edilemeyen teröristler için ailelerden DNA örnekleri alındığını anlatan Çelik, iki haftalık süreçte diğer cenazelerin de isimlerinin belirleneceğini belirtti. Cenazeleri daha önce aileleri tarafından alınan Ebru Muhinkancı İstanbul'da, Çetin

Modanlar Urfa'da, Sezar Arslan ise Muş Korkut'ta defnedilmişti. Öte yandan, cenazeleri almaya Cizre, Suruç, Mezopotamya belediyelerine ait ambulans ve cenaze nakil araçlarının gelmesi dikkat çekti.

PKK’YI ANMADI, TSK’YA 'OPERASYONLARI DURDUR' ÇAĞRISI YAPTI

Milletvekili Demir Çelik, devletin, bütün vatandaşlar için her türlü sorumluluğunu yerine getirmekle yükümlü olduğunu söyledi. Herkesi ‘insanlığa’ davet ettiklerini belirten Çelik, devletin ötekileştirme çalışması yaptığını iddia etti. PKK’ya silah bırakma çağrısı yapmayan Demir Çelik, devletin 30 yılda terörle mücadele için milyar dolarlar harcadığını öne sürdü.

PKK, 31 TERÖRİSTİN KAYIP OLDUĞUNU AÇIKLADI

Terör örgütü PKK’ya yakınlığı ile bilinen bir internet sitesi, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Hakkari’nin Çukurca ilçesi kırsalında gerçekleştirdiği operasyon sonrası 35 teröristin kaybolduğunu açıkladı. En az 24 teröristin öldüğü belirtilen açıklamada, 11 PKK’lının da kayıp olduğu belirtildi. CİHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum