Mekanın cennet olsun Başkanım

Mekanın cennet olsun Başkanım

BBP lideri Yazıcıoğlu, Taceddin Dergahı'nda son yolculuğuna uğurlandı. Meclis'ten tekbir sesleriyle uğurlanan Yazıcıoğlu'nun cenaze namazı Kocatepe'de kılındı. Yazıcıoğlu'nun naaşı BBP genel merkezi önüne götürüldü. Yüz binler başkente aktı. Yazıcıoğlu, d

Kahramanmaraş'ta düşen helikopterde hayatını kaybeden BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu için ilk tören TBMM'de yapıldı. Cenaze törenine devletin üst düzey isimleri, siyasi parti liderleri, yüksek yargı organlarının mensupları, askeri erkan ve çok sayıda partili katıldı.

Meclis bahçesindeki törenin ardından Yazıcıoğlu'nun naaşı Kocatepe Camii'ndeki cenaze için omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı. Yazıcıoğlu'nun naaşı buradaki törenin ardından cenaze namazı kılınmak üzere Kocatepe Camii'ne getirildi. Yazıcıoğlu'nun naaşı omuzlarda taşınarak Kocatepe Camii'nin bahçesindeki musalla taşına konuldu.

Cenaze törenine devletin üst düzey yetkilileri, yüksek yargı mensupları, siyasi parti liderleri, Cumhurbaşkanı Ab dullah Gül Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, TBMM Başkanı Köksal Toptan, CHP lideri Deniz Baykal Rahşan Ecevit, Korkut Eken, çok büyük bir kalabalık topluluk katıldı. 

Cenazeye aktılan Cumhurbaşkanı Gül, CHP lideri Deniz Baykal ile bir süre sohbet etti. Yazıcıoğlu'nun cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Barkadoğlu kıldırdı. Türk devletlerinin bayrakları ve Türk devletlerinden getirilen topraklar da tabutunun yanına koyuldu.

Cenaze namazının ardından Yazıcıoğlu'nun naaşı çok yoğun kalabalık arasında sevenlerinin omuzunda BBP Genel Merkezi'nin önüne götürüldü.

BBP Genel Merkezi önünde yapılacak tören sonrasında Yazıcıoğlu'nun naaşı defnedilmek üzere Tacettin Dergahı'nın bahçesine getirildi. Dualar eşliğinde yapılan son cenaze merasiminde zaman zaman izdihamlar yaşandı. Yazıcıoğlu, Taceddin Dergahı'nda son yolculuğuna uğurlandı.

DAKİKA DAKİKA CENAZE PROGRAMI



SAAT 15:59 YAZICIOĞLU TACETTİN DERGAHI'NDA

Muhsin Yazıcıoğlu'nun naaşı Tacettin Dergahı'na ulaştı. Yaşanan büyük izdiham nedeniyle Yazıcıoğlu'nan naaşı dergahın bahçesine güçlükle alınabildi. Görülmemiş bir kalabalığın katıldığı cenaze proframı burada da dualarla devam etti. 

SAAT 15:33 TBMM GENEL KURULU'NDA YAZICOĞLU İÇİN SAYGI DURUŞU

Yerel seçimler dolayısıyla "ara tatil" yapan TBMM Genel Kurulu, çalışmalarına başladı. 

TBMM Başkanvekili Meral Akşener başkanlığında saat 15.00'de toplanan Genel Kurul, çalışmalarına başlamadan önce, helikopter kazasında yaşamını yitiren BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. 

Saygı duruşu sonunda "Allah rahmet eylesin, ruhu şad olsun" diyen Akşener, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın, Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili söz talebi olduğunu bildirdi. 

Atalay, kazayla ilgili açıklamaya geçmeden önce Akşener, talep ederlerse siyasi parti gruplarına da söz vereceğini belirtti.(AA)

SAAT 15:42

Muhsin Yazıcıoğlu'nun naaşı Büyük Birlik Partisi genel merkezinden ebedi istiraatgahı Tacettin Dergahı'na doğru yola çıktı. Yazıcıoğlu'nun cenazesine memleketi Sivas'tan onbinlerce vatandaşın katıldığı da öğrenildi. 

SAAT 15:05 

Yazıcıoğlu'nun cenazesi bir saati aşkın bir yolculuğun ardından sonunda BBP Genel Merkezi'nin önüne getirildi. Dualar okunuyor. Burada okunan duaların ardından Yazıcıoğlu'nun cenazesi Tacettin Dergahı'na doğru yola çıkacak. 

SAAT 15:02

HOŞÇAKALIN SAYIN GENEL BAŞKANIM, SİZİ ALLAH'A EMANET EDİYORUM

Yalçın Topçi Genel Merkez önünde konuştu, Topçu konuşmasını yaparken küçük bir baygınlık geçirdi:

"Sayın Genel Başkanım. Vustal Kurultayı toplandı. Sayın Genel Başkanım, yine dinlemediler sizi. Çocuklarının süt parasını keserek vuslat kurultayına geldiler. Şimdi onların adına hoşgeldiniz diyorum. Biraz sonra vuslat gündemini paylaşacağım. Ülkenin birliği, devletin tekliği, işte sayın genel başkanım 1 milyon insan bunu gerçekleştirdi. Sevgiyle, bilgiyle önce insan denilecek, vatan denilecek, denilecek yanınızda olduğunuzu bilerek bu gündemi devam ettireceğiz, söz veriyorum sayın genel başkanım. Arzederim. Allah büyüktür. Hoşçakalın Sayın Genel Başkanım. Sizi Allah'a emanet ediyorum."

SAAT 14:05

Yazıcıoğlu'nu taşıyan cenaze arabası BBP genel merkezine güçlükle ilerlerken toprağa vericeği Tacettin Dergahı da hınca hınç doldu. BBP genel merkezi önünde bekleyen büyük bir kalabalık da sürekli dualar ediyor ve tekbirler getiriyor. 


SAAT 13:45

Kocatepe Camii'nin avlusundan çıkartılan cenaze Mithatpaşa Caddesi'ne yöneldi. Cenaze buradan BBP Genel Merkezi'ne getirecek. Ancak o kadar büyük bir kalabalık var ki, cenazenin kısa bir mesafeyi ne kadar sürede katedeceği merak ediliyor. Yazıcıoğlu'nu son yolculuğuna mahşeri bir kalabalık uğurluyor. 

SAAT 13:30

Büyük Birlik Partisi'nin merhum Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu için Kocatepe Camii'nde cenaze namazı kılındı. Namazı Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu kıldırdı.

BBP lideri Yazıcıoğlu'nun naaşının bulunduğu tabut, parti genel merkezinde yapılacak dua için götürülmek üzere cenaze arabasına konuldu.(CİHAN) 

KOCATEPE CAMİİ'İNDEKİ CENAZE PROGRAMI İLE İLGİLİ AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN

YAZICIOĞLU VE ARKADAŞLARI İÇİN ERZİN'DE GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

SAAT 13:25


Cenazeye aktılan Cumhurbaşkanı Gül, CHP lideri Deniz Baykal ile bir süre sohbet etti.

Türk devletlerinin bayrakları ve Türk devletlerinden getirilen toprakta tabutunun yanına koyuldu.

SAAT 13:00


Büyük Birlik Partisi'nin merhum Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun naaşı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki törenin ardından cenaze namazı için Kocatepe Camii'ne getirildi.

Yazıcıoğlu'nun naaşının bulunduğu Türk bayrağına sarılı tabuta cenaze arabasından alınarak polislerin omuzunda güller ve karanfiller eşliğinde cam avlusuna konuldu. Yazıcıoğlu, yetkililer ve binlerce seveni tarafından uğrlanıyor.

BBP lideri Yazıcıoğlu'nun naaşı, kılınan cenaze namazının ve parti genel merkezinde dua edilmesinin ardından Taceddin Dergahı'nda toprağa verilecek. (CİHAN)

Cenaze törenine devletin üst düzey yetkilileri, yüksek yargı mensupları, siyasi parti liderleri, Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, Rahşan Ecevit, Korkut Eken, çok büyük bir kalabalık topluluk katılıyor.

SAAT 12:30

Arama kurtarma çalışymaları sırasında sık sık dua eden Yazıcıoğlu'nun anneasi Kocatepe Camii'nin avlusuna getirildi. 

SAAT 12:13

KOCATEPE'DE TARİHİ GÜN

TBMM'deki tören sürerken Kocatepe Camii'nin avlusu ve çevresi de onu sevenlerle adeta doldu taştı. Yazıcıoğlu'nun cenaze töreni için burada da hazırlıklar tüm hızıyla sürdürülüyor. Kocatepe'ye çıkan bütün yollar ve bütün ana arterler kapatıldı. Yazıcıoğlu'nun cenaze namazına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan da katılacak. Kocatepe Camii'nden tekbir sesleri yükseliyor. 

SAAT 12:10


Yazıcıoğlu için TBMM'de tören düzenlendi  
 
Seçim çalışmaları için Kahramanmaraş'tan Yozgat'a giderken bindiği helikopterin 25 Mart'ta düşmesi sonucu hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu için TBMM'de tören yapıldı. Törene devletin üst düzey isimleri, siyasi parti liderleri, yüksek yargı organlarının mensupları, askeri erkan ve çok sayıda partili katıldı. Yazıcıoğlu'nun cenazesi Meclis'teki törenin ardından tekbir sesleri eşliğinde BBP Genel Merkezi'ne götürüldü.

Meclis'te saat 11:30'da düzenlenen törene TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çok sayıda eski ve yeni bakan, eski TBMM başkanları, eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, eski başbakanlardan Tansu Çiller, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, SP lideri Numan Kurtulmuş ile Yazıcıoğlu'nun annesi, eşi ve çocukları ile çok sayıda partili katıldı. Geç kalan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise törenin sonuna yetişebildi. Törene katılan yetkililer, Yazıcıoğlu'nun annesi Fidan Yazıcıoğlu ile eşinin yanına giderek başsağlığı diledi. Başsağlığı dileyenlerden bazıları Yazıcıoğlu'nun annesinin elini öptü. Omuzlarda tören alanına getirilen Yazıcıoğlu'nun hayat hikayesi okundu. Bu sırada partililer gözyaşına boğulurken, annesi ve eşinin oldukça bitkin olduğu gözlendi. Yazıcıoğlu buradaki törenin ardından kortej eşliğinde başkanı olduğu BBP Genel Merkezi'ne götürüldü. Bu sırada BBP'liler tekbir getirerek başkanlarının arkasından yürüdü. (CİHAN)

Meclis bahçesindeki törenin ardından Yazıcıoğlu'nun naaşı Kocatepe Camii'ndeki cenaze için omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı. Yazıcıoğlu'nun naaşı buradaki törenin ardından cenaze namazı kılınmak üzere Kocatepe Camii'ne geçilecek.

SAAT 11:35

Muhsin Yazıcıoğlu'nun naaşı tören kıtasının omuzlarında tören alanına getirildi. Burada ilk olarak bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

SAAT 11:31

Muhsin Yazıcıoğlu için TBMM bahçesinde düzenlenecek tören için çok büyük bir kalabalık toplandı. Başbakan Erdoğan tören alanına geldi. Cenaze töreninde kabine üyeleri de tam kadro hazır bulundu. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç da tören alanına geldi. 

SAAT 11:10


GÜZEL İNSAN İÇİN TBMM'DE TÖREN

Muhsin Yazıcıoğlu için TBMM'de hazırlıklar tamam  

25 Mart Çarşamba günü Kahramanmaraş'tan Yozgat'a giderken bindiği helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, bugün Ankara'da düzenlenecek törenlerden son yolculuğuna uğurlanacak.

19, 20 ve 23. dönemlerde Sivas Milletvekilliği yapan Yazıcıoğlu için ilk tören Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne getirilecek. Yazıcıoğlu için burada devlet töreni yapılacak. Tören için hazırlıklar yapıyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra muhalef liderlerinin tam kadro katılması beklenen törene çok sayıda vatandaşın iştirak etmesi bekleniyor. Yazıcıoğlu için saat 11.30'da düzenlenecek devlet töreninin ardından Büyük Birlik Partisi Genel Merkezi'nde de bir tören yapılacak. Yacıcıoğlu daha sonra Kocatepe camiinde kılınacak cenaze namazının ardından Tacettin Dergahı'nda ebedi istirahatgahına uğurlanacak. (CİHAN)

BBP lideri Yazıcıoğlu'nun cenaze töreni için sabah saatlerinden itibaren sevenleri BBP Genel merkezi ve Kocatepe Camii'nde toplanmaya başladı.

TEKBİR VE SALAVATLARLA ALINDI

Helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun naaşı Gazi Hastanesi'nden alındı. Gazi Hastanesi önünde sabah saatlerinden itibaren çok sayıda vatandaş toplanmaya başladı. Yazıcıoğlu'nun naaşı, Gazi Hastanesi morgundan çıkartılarak, cenaze aracına kondu. Ellerinde 'Üşüyoruz Muhsin Başkan', 'Seni Beklemek Güzeldi' yazılı pankartlar taşıyan topluluk, cenaze aracına kırmızı güllerle donattı. Yazıcıoğlu'nun naaşı, tekbir ve salavatlar ile Meclis'e götürüldü. (CİHAN)

BİNLERCE KİŞİ ANKARA'YA GELDİ


Helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun cenaze törenine katılmak için binlerce kişi Ankara'ya gelmeye devam ediyor.

BBP lideri Yazıcıoğlu'nun cenaze töreni için sabah saatlerinden itibaren sevenleri BBP Genel merkezi ve Kocatepe cami'nde toplanmaya başladı.

Yazıcıoğlu'nun sevenleri tekbir getirerek dualar ettiler. Polis ekipleri de sabah saatlerinden itilaren törenlerin yapılacağı alanlarda güvenlik önlemleri aldı. BBP genel merkezine açılan sokaklar trafiğe kapatıldı. Cenaze namazınının kılınacağı Kocatepe Cami çevresinde de yoğun güvenlik önlemleri alındı.

SAAT: 11:05


Büyük Birlik Partisi önünde büyük bir kalabalık toplanmaya başladı.

CENAZE PROGRAMI 

Cenaze töreni sebebiyle Ankara'da bazı cadde ve sokaklar trafiğe kapatılacak. Yazıcıoğlu'nun cenazesi saat 10.30'da parti yöneticileri, il başkanları ve Alperen Ocakları üyelerince Gazi Hastanesi'nden alınarak TBMM'ye getirilecek.

Saat 11.30'da TBMM'de gerçekleştirilecek törenin ardından konvoy eşliğinde Kocatepe Camii'ne ulaştırılacak olan cenaze, burada öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazı sonrasında BBP Genel Merkezi'ne getirilecek. Yazıcıoğlu'nun cenazesi, BBP Genel Merkezi'ndeki törenden sonra Mehmet Akif Ersoy'un evi ile Tacettin Dergahı arasındaki bahçede defnedilecek.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Metin Gündoğdu, ailesiyle de yapılan istişare sonucu merhum Yazıcıoğlu'nun Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un bağımsızlığın sembolü İstiklal Marşı'nı kaleme aldığı Tacettin Dergahı'na defnedilmesinin kararlaştırıldığını açıkladı. Yazıcıoğlu'nun cenaze törenine BBP'liler, Alperen Ocakları mensupları, dava arkadaşları, yakınları ve sevenleri katılacak. BBP, cenazeye çelenk gönderilmesi yerine hayır kurum ve kuruluşlarına bağışta bulunulması çağrısında bulundu.

Helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı ve Belediye Meclisi Üyesi Adayı Murat Çetinkaya'nın cenazeleri, dün tarihi Meydan Camii'nde kılınan namazın ardından Yukarıtekke Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Etiketler :