Mekke dünyanın en güzel şehri olacak

Mekke dünyanın en güzel şehri olacak

Suudi Arabistan hükümetinin iki yıl önce başlattığı 20 senelik kalkınma planı çerçevesinde Mekke'nin 'dünyanın en güzel şehri' haline getirilmesinin hedeflendiği bildirildi.

Mekke Prensi Halid El Faysal, işadamları ve yatırımcılarla hafta sonu yaptığı bir toplantıda 'Eğer kutsal Mekke şehrini dünyanın en güzel şehri yapmak için çalışmazsak, Allah'a hesap vermek zorunda kalırız' dedi.

El Faysal, şu anki şartların uygun olduğunu, liderlerin tam desteğini aldıklarını ve ülkede finansal açıdan zenginlik yaşandığını hatırlatarak hedeflerine ulaşmalarının mümkün olduğunu vurguladı.

Prens, dünyanın en büyük petrol ihracatçısının 20 yıllık kalkınma planını uygulamaya koyduğunu ve her yıl dünyanın farklı yerlerinden gelen milyonlarca müslümanın ziyaret ettiği Mekke'yi daha güzel hale getireceklerini belirtti. Prens, 'Dünya üzerindeki en kutsal mekana yakışacak yol ve ulaşım ağına sahip olmalıyız ve bu şehri dünyanın en güzel yeri haline getirmeliyiz' dedi.

Yetkiliye göre plan dahilinde özellikle hac sezonunda hacıların hareketini kolaylaştırma amacıyla şehir içi ve yakın çevresinde yeni yol çalışmaları ve inşaatlar üzerine yoğunlaşılacak.

Etiketler :