Mekke metrosu bilet fiyatı belli oldu

Mekke metrosu bilet fiyatı belli oldu

Bu hac sezonunda kısmen hizmete girecek Mekke metrosunda bilet fiyatı belirlendi.

7 günlük bilet fiyatının yaklaşık 250 Suudi Riyali (95.5 TL) olacağı bildirildi.

'Acil'internetsitesinin haberine göre, 3 tür bilet ile Mekke'deki tüm kutsal mekanlara ulaşmak mümkün olacak. İbadetini yapan hacılar şehrin içi ya da dışındaki konaklama mekanlarına tren ile dönebilecek. Bu yıl hac için iki milyondan fazla ziyaretçinin ülkeye geleceği tahmin ediliyor.

Habere göre, Suudi Belediye İşleri Yardımcı Sekreteri Habib Zeyn El Abidin, "Mekke içine ve şehirden dışarıya yedi günlük tam seyahat yapılabilecek biletin fiyatı 95.5 TL, dört gün geçerli başka bir tür biletin fiyatı ise 38 TL olarak belirlendi." dedi.

Yetkililere göre, ilk safhasında trenin 170 bin yolcu taşıma kapasitesi olacak. Üçüncü ve son safhaya ulaşıldığında kapasite iki milyon yolcuya çıkacak.

Suudi Arabistan hükümeti hac sezonunda hizmete girecek metro projesi için 1.78 milyar dolarlık bütçe ayırdı. Üç yıl önce inşaatına başlanan metronun, hac sırasında Mekke yakınlarında biriken binlerce aracın sebep olduğu karmaşa ve sıkışıklığı azaltması bekleniyor.

İnşaat ihalesini kazanan Suudi-Fransız-Çin konsorsiyumunun parçası Çin Demiryolu İnşaatı Şirketi tarafından yürütülen projede 5 bin işçi çalışıyor.

Mekke metrosu, Dubai metrosunun ardından Körfez'deki ikinci metro sistemi olma özelliği taşıyor.


 

Etiketler :