Mekke Saati, resmen açılıyor

Mekke Saati, resmen açılıyor

Dünyanın dört yanındaki Müslümanlar, kendilerini bu saate göre ayarlayacak:

Dünyanın dört yanındaki Müslümanlar, kendilerini bu saate göre ayarlayacak: Kral Abdülaziz Vakfı tarafından yapılan Mekke Saati, yarın resmen açılıyor.

İnşaatı Ramazan ayının ilk haftası boyunca da sürecek olan saat, 8 km. mesafeden, Mekke’nin her açısından görülebiliyor. 40 m. genişliğinde, 400 m. uzunluğundaki Mekke Saati, dünyanın en büyük saat kulesi olarak kayıtlara geçti. Almanya, İsveç başta olmak üzere Avrupa ve dünyanın dört yanından önde gelen mimarların geliştirdiği proje, mühendislik harikası olarak gösteriliyor.

Suudi Arabistan, Mekke Saati’nin Greenwich’e alternatif bir zaman standardı oluşturacağı umudunda. Kule, 601 metrelik uzunluğuyla Tayvan’daki 509 metre yüksekliğindeki Taipei 101’den sonra dünyanın en uzun ikinci binası olacak. Suudi haber ajansı SPA, saatin çerçevesinin tamamlanması için 250 kalifiye Müslüman işçinin çalıştığını duyurdu.

Mekke Saati’nin çapı, Londra’nın meşhur Big Ben’inin çapından altı kat daha geniş. Saatin altında 2 milyon LED ışıkla aydınlatılacak dev harflerle, ‘Bismillahirrahmanirrahim’ yazacak. Saatin tepesindeki 21 bin beyaz ve yeşil ışıksa 30 km. kadar mesafeye, günde beş vakit ezan zamanını duyuracak.

afp-Radikal

Etiketler :