Melih Gökçek'ten Can Dündar'a gözdağı

Melih Gökçek'ten Can Dündar'a gözdağı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ODTÜ'deki eyleme destek veren Can Dündar'ı tehdit eder gibi bir açıklama yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ODTÜ Ormanı'ndan geçirilmesi planlanan otobana karşı çıkan gazeteci Can Dündar'a; "ilk olayda peşine düşerim." dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ODTÜ Ormanı’ndan geçirilmesi planlanan Anadolu Bulvarı-Konya Yolu arasındaki bağlantı yolu için ağaçların kesilmesine karşı çıkan gazeteci Can Dündar'a; "Burada olacak olaylardan sorumlu olacaksın. ilk olayda peşine düşerim." dedi.

Ağaçların kesilecek olmasına ve yolun kampüs içerisinden geçmesine tepki gösteren ODTÜ’lüler, yapılacak yol güzergahına direniş çadırları kurmuş, ilerleyen saatlerde polisin uyarıları sonucu çadırlar kaldırılırken ODTÜ'deki nöbet ise sabaha kadar devam etmişti.

ODTÜ Ormanı için ortaya konulan duyarlılık sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinde de kendisini gösterdi ve medya ve siyaset camiasından birçok isim arasında hararetli polemikler yaşanmasına sebep oldu. Gökçek, ODTÜ'den geçmesi planlanan otoban projesine "Gezi Parkı'nda budanacak olan koruluksa, ODTÜ'nünkü harbi ormandır; geçmesi zordur biraz..." şeklinde attığı tweet ile tepki gösteren Dündar'ı şu sözlerle hedef gösterdi: "Şu anda insanları suça sevkettiğinin farkındasın değil mi? Türkiye de mahkemeler yerine çözümü kaba kuvvetten beklemek suçtur ve isyana teşviktir... Burada olacak olaylardan sorumlu olacaksın. ilk olayda peşine düşerim."

CANLI YAYINDA TARTIŞMAYA DAVET

Gökçek'in Dündar'ı canlı yayında tartışmaya davet etmesine usta gazeteci herhangi bir yanıt vermezken, Melih Gökçek ise; "Ne o Can Dündar, sesin kısıldı. Sen senelerin tecrübeli programcısı, bir belediye başkanıyla ekrana çıkmaktan korktun mu?" dedi.


ROTAHABER

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.