Melih Gökçek'ten CHP'ye sert tepki

Melih Gökçek'ten CHP'ye sert tepki

Başkan Gökçek, CHP'nin Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 92. yıldönümü nedeniyle verilen resepsiyona CHP'lilerin katılmamasını sert bir dille eleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 27 Aralık Atatürk’ün Ankara’ya geliş törenleri kapsamında Ulus Anıtı’nda yapılan törenlere katılmamalarını ve CHP çelenginin yerlerde sürüklenmesini eleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Hem Atatürkçü geçineceksin, hem Atatürk’ün kurduğu partiyim diyeceksin, hem çelenk getireceksin hem de çelengin ortalarda üstelik de yerlerde sürüklene sürüklene götürülecek. Bu ayıp CHP için yeter” diye konuştu.

Başkan Gökçek, ev sahipliği yaptığı Atatürk’ün
Ankara’ya gelişinin 92. Yıldönümü Kutlama Resepsiyonu’nda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Basın Mensuplarının
CHP’li birkaç belediye başkanı dışında herhangi bir milletvekili ya da yetkilinin resepsiyona katılmamasına ilişkin görüşlerini sorması üzerine Başkan Gökçek, “Sabahleyin Ulus Anıtı’nda düzenlenen törende de kendilerini göremedik dikkat edersiniz. Bugün gazetecilerin bana getirdiği fotoğraflarda gördüm, yerlerde sürükleniyordu çelengi. Çok üzüldüm bir siyasi parti için böyle olmasını hayretlere düştüm” diye konuştu.

Atatürk’ün kurduğu bir partinin Atatürk’ün
Ankara’ya geldiği gün, özellikle çelenk merasimindeki tavrını kamuoyunun takdirine bıraktığını dile getiren Başkan Gökçek, “Hem Atatürkçü geçineceksin, hem Atatürk’ün kurduğu partiyim diyeceksin, hem çelenk getireceksin hem de çelengin ortalarda üstelik de yerlerde sürüklene sürüklene götürülecek. Bu ayıp CHP için yeter” diye konuştu.

Başkan Gökçek, resepsiyona katılan
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve yardımcısı Şenol Balaban ile ilgili de “Onlar da pek CHP’li sayılmazlar bana göre. Zaten CHP yönetimi de onları pek kendilerinden kabul etmiyor, onlar onun için geldiler” dedi.

- “BUNA KARGALAR GÜLER!”


CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın “Büyükşehir Belediyesi bana geçen yılki resepsiyonun davetiyesini gönderdi” iddialarına da Başkan Gökçek, “Toplam 2305 kişiye davetiye gönderilmiş bir tek bu hanımefendiye, hayrettir, daha önceki davetiye gönderilmiş. Bunun ne kadar mantıklı olduğunu sizin insafınıza bırakıyorum” yanıtını verdi.

“Bu bir sabotaj mı” sorusuna ise Başkan Gökçek, “Sabotaj filan değil. Buna kargalar güler! Herkese davetiye göndereceksin,
CHP’li milletvekillerinden bir tanesini içinden cımbızla çekeceksin ona geçen senenin davetiyesini göndereceksin, olacak şey mi?” yorumunu yaptı.



- BAŞKAN GÖKÇEK’TEN AHMET HAKAN YORUMU

Başkan Gökçek, bir başka gazetecinin Ahmet Hakan’ın kendisi hakkındaki yazılarına ilişkin görüşlerini sorması üzerine de şunları söyledi:

“Geçen gün twitter’da bir şeyler yazmış benim hakkımda gece yarısı, twitter arkadaşlarım pas ettiler bana. Orada diyor ki ‘Fransa’yla ilgili benim çıkışıma karşı tam
Melih Gökçek’e saydıracaktım elektrikler kesildi.’ Ondan sonra gece yarısı yazısı bitmiş. Sabaha karşıydı, saat 04.00 gibi yazısını okudum. Ben de twitter’da retweet yaptım benim hakkımda yazdıklarını. Onun arkasından niçin Fransa’nın tutumuna karşı heykel dikeceğimi ifade ettim. Ondan sonra dedim ki, ‘Bu konuyu değerlendirsin arkadaşlar, Ahmet’in adresinin linkini veriyorum. Siz de düşüncelerinizi saydırın’ dedim. Yaptığım bu, gerisiyle benim hiçbir ilgim yok. Ondan sonra ertesi gün vermiş veriştirmiş. Öyle zannediyorum arkadaşlar saydırınca onları pek kaldıramadı, bir başka bahaneyle bize yüklendi diye düşünüyorum. Canı sağ olsun.”



- “SENATO ONAYLARSA ANITI YAPARIZ”

Basın mensuplarının
Cezayir Anıtı’na ilişkin sorularını da yanıtlayan Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ilk oturumuna iki tane teklif sunacaklarını dile getirerek şu bilgileri verdi:

“Birincisi heykel dikimi…
Cezayir mezaliminin gösterilmesiyle ilgili… Aslında Fransızlar bu mezalimi sadece Cezayir’de yapmadılar, dünyanın pek çok ülkesinde yaptılar. Her şeyi bir tarafa bırakın benim ilk, orta, lise tahsilimi yaptığım Gaziantep’te mezalim deyince aklınıza Fransızlar gelir, 6 bin şehit verilmiştir. Mezalimi her yerde var Fransızların ama Cezayir en inanılmaz boyutlarda olduğu için sembol olarak onu koyalım dedik. O heykeli Fransız Büyükelçiliği’nin karşısına koymak için önergemizi vereceğiz. Ayrıca Paris ve Degol caddelerinin isimlerinin değiştirilmesi için de önerge vereceğiz. Komisyona havale edeceğiz, Şubat ayının sonunu bekleyeceğiz. Nedeni şu? Fransa Senatosu eğer meclisten geçen önergeyi şubat ayı sonuna kadar tasdik ederse Ermeniler konusundaki alınmış olan yürürlüğe giriyor aksi takdirde kadük oluyor. Fransa sosyalistlerinin ekseriyette bulunduğu bir senato. Senatoda çıkmaz diye bekliyorduk ama iki üç gün evvel gazetede bir yazı okudum üzüldüm, sosyalistlerin de bu tarz bir tavrı olacak diye düşünüyoruz. Öyle bir tavırları olursa hemen bunları yaparız başka yaptırımlar da bunu arkası arkasına izler…”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.