Melo ve Riera  kadro dışı...Terim'den açıklama geldix

Melo ve Riera kadro dışı...Terim'den açıklama geldix

Galatasaray'ın dün basına kapalı gerçekleştirdiği antrenmanda kavga eden Felipe Melo ve Albert Riera bu sabah yapılan çalışmaya katılmadı. Konu ile ilgili Fatih Terim'den flaş açıklamalar geldi

Galatasaray’ın dün yaptığı antrenmanda kavga eden ve teknik direktör Fatih Terim tarafından sahadan çıkartılan oyuncular Melo ile Riera, bugünkü çalışmaya katılmadı.
Sarı-kırmızılı takımın Manisaspor maçı hazırlıkları kapsamında sabah yaptığı antrenman başlarken, dünkü kavganın ardından durumları henüz kesinleşmeyen iki oyuncunun çalışmada yer almamaları dikkati çekti.
Galatasaray Kulübü’nden bu oyuncuların durumu ile ilgili henüz bir açıklamada bulunulmazken, Fatih Terim de antrenmana 10 dakika geç çıktı.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, dünkü antrenmanda kavga eden Melo ve Riera’nın Manisaspor maçı için Manisa’ya götürülmeyeceğini açıkladı. Terim, bu oyuncuların takımla antrenmana çıkmayacağını, gereken tüm para
cezalarının verileceğini, ancak, şampiyonluk yürüyüşünde kendileriyle beraber olup olmayacaklarına önümüzdeki günlerde karar vereceğini söyledi.

Fatih Terim: Bizimle Manisa'ya gelmeyecekler

Antrenmanda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fatih Terim, "Dünyanın her tarafında buna benzer yüzlerce olay oluyor. Muhakkak ikisi de cezala alacaktır. Ama önce Galatasaray'ın kendi değerleri gelir.

Melo Reira'ya vurmuş ve Reira'nın kaşı açılmış biz de hastaneye götürüp tedavisini yaptırdık.

Melo ve Reira takımla antrenmana çıkmayacaklar, öbür tarafta çalışacaklar. Bizimle birlikte Manisa'ya da gelmeyecekler.
Şampiyonluk yürüyüşünde bizimle beraber olup olmayacaklarına önümüzdeki günlerde karar verilecektir. Olaylar çizgiyi aştığı için kamuoyuyla paylaştım." diye konuştu.

'İkisi de ceza alacak'

Yaşanan olayı görmezden gelmelerinin ve sessiz kalmalarının mümkün olmadığının altını çizen tecrübeli teknik adam, ”Muhakkak ikisi de ceza alacaktır. Galatasaray’ın bir disiplin talimatı var. Bundan önce de,
Galatasaray’ın bazı değerleri vardır. Bu değerlere yaklaşımı doğru olmayan herkes disiplin cezasına çarptırılır. Hatta ben dünden itibaren profesyonel arkadaşlara talimat verdim. Kontratları doğrultusunda olabilecek en yüksek cezaların verilmesi konusunda yönetimimize ricada bulundum. Bizimle antrenmana çıkmayacaklar. Diğer sahada çalışacaklar” ifadelerini kullandı.

'Görüşme taleplerini reddettim'

Terim sözlerini şöyle sürdürdü: "Galatasaray Kulübü, Melo'yu kiralayarak zeki olduğunu göstermiştir. Melo ve Riera'nın çok üzgün olduğunu biliyorum ama onlarla görüşmeyi kabul etmedim."

İki isim de kadro dışı
"Riera ile kontratımız devam ediyor. Onun prosedörü ayrı, Melo'nun ki ayrı. İki ismi de kadro dışı bırakarak adil davrandığımı zannediyorum. İdmana çıkmama konusunda böyle davranmakla adil olduğumuza inanıyorum. Kendi içerisindeki hadiseyi, futbol kamuoyuyla paylaşan bir kulüp herhangi bir tasarrufta bulunursa bunu kamuoyuyla paylaşmaz mı? Galatsaray'ın kendi dinamikleri var. TV'sini, internet sayfasını bu amaçla kullanmadık. Burada durum herkesin ortak şekilde en doğru şekilde haber almasıdır."

"Kararı duyuracağız"

"Juventus kulübüyle Melo konusunda daha önce görüştük. İki seçeneğimiz var; Super Final öncesi ve sezon sonu karar alınabilir ancak ilerleyen günlerde iki oyuncu ile ilgili karar size duyurulacak. Yalandan öpüşürek olayları kapatmaya gerek yok. Biz bu sorundan daha güçlenmiş bir şekilde çıkarız. Galatasaray taraftarının endişesi olmasın."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.