Memleket Partisi Genel Başkanı İnce'den SAHA EXPO'ya ziyaret:

Memleket Partisi Genel Başkanı İnce'den SAHA EXPO'ya ziyaret:

"(TSK'nın kimyasal silah kullandığı iddiası) Saçmalık. Bu tam PKK’ya, terör örgütlerine hizmet etmektir. Böyle bir şey yok"

İSTANBUL (AA) - Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) PKK ile mücadelede kimyasal silah kullandığı yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğunu belirterek, "Bu tam PKK’ya, terör örgütlerine hizmet etmektir. Böyle bir şey yok." dedi.

İstanbul Fuar Merkezi'ndeki SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nı ziyaret eden İnce, savunma sanayisinde farklı alanlarda üretim yapan firmaların stantlarını gezdi.

SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar ve TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, İnce'ye stant ziyaretleri sırasında eşlik ederek, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Muharrem İnce, 2023'te gökyüzüyle buluşacak Hürjet'in pilot koltuğuna oturdu.

Daha sonra açıklama yapan İnce, pandemi döneminde sağlık çalışanlarıyla gurur duyduklarını aktararak, "Yine başarılı olduğumuz bir alan savunma sanayisi. Bu konuda Memleket Partisi olarak duruşumuz çok nettir. Kişilerin siyasi görüşleriyle, parti üyelikleriyle, aidiyetleriyle değil başarısıyla ilgileniriz." dedi.

İnce, Türkiye'de savunma sanayisi alanında iyi işler yapıldığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Biz, 'Ne işimiz var Libya'da?', 'Maalesef Azerbaycan'a yardım ettik.' diyenlerden değiliz. Bu iktidarın sığınmacılar politikasını hiç beğenmiyoruz, doğru bulmuyoruz. Ekonomi politikasını hiç doğru bulmuyoruz ama doğru bulduğumuz işler var. Azerbaycan’a yardım edilmesini, Libya’da olmayı doğru buluyoruz. Bunun için bu konuda duruşumuz nettir. Partimizin iktidarında devlet olarak bu tür girişimcilerin, yatırımcıların arkasında duracağız. Daha fazla destek vereceğiz. Çizgimiz, duruşumuz budur."

TSK'nın PKK'yla mücadelede kimyasal silah kullandığı yönündeki iddialara ilişkin görüşü sorulan İnce, "Saçmalık. Bu tam PKK’ya, terör örgütlerine hizmet etmektir. Böyle bir şey yok." dedi.

İnce, TSK'nın envanterinde kimyasal silah bulunmadığını ifade ederek, ''PKK'yla en ateşli günlerde bile buna tevessül edilmedi. Bu tür insanlar terör örgütünün destekçileridir. Bu saçmalıklara ayıracak zamanımız yoktur. Askerlerimizin moralini bozacak, onları dünyaya şikayet edecek bu tür saçmalıkları, ahlaksızlıkları solculuk olarak anlatan aptallar vardır. Solcu adam ahlaklı olur, dürüst olur, ülkesine bağlı olur." şeklinde konuştu.

Muharrem İnce, daha sonra Yenikapı Etkinlik Alanı'nda düzenlenen Rumeli Balkan Trakya Kültür Sanat ve Tanıtım Günleri'ne katılarak stantları dolaştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.