MEMUR-SEN, BOSNALI GENÇLERİ BULUŞTURDU

MEMUR-SEN, BOSNALI GENÇLERİ BULUŞTURDU

GÜNDOĞDU: Aliya'nın gençleri ile, Mehmet Akif Ersoy'un, Mehmet Akif İnan'ın gençlerini bir arada görmenin mutluluğunu yaşıyorum.

Memur-Sen, Ankara'da eğitim gören Bosnalı öğrencileri bir araya getirdi. Hacıbaba'da düzenlenen yemeğe Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ile Genç Boşnaklar Derneği Başkanı Enisa Kezo, Bosna Dayanışma Gurubu Başkanı Dr. Bahadır İslâm, Memur-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleriyle, bağlı sendikaların genel merkez yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Programda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Aliya İzzetbegoviç'in gençleri ile Mehmet Akif Ersoy'un, Mehmet Akif İnan'ın gençlerini buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Eğitim Bir-Sen'in toplantısı için gittikleri Saraybosna'da, bölgeye karşı gösterilecek ilgide geç kaldıklarını fark ettiğini belirten Gündoğdu, "Mehmet Akif Ersoy'un, kurtuluş savaşında yazdıkları bu ülke ve medeniyet değerlerimizin paydaşları açısından neyi ifade ediyorsa, Merhum Aliya İzzetbegoviç'in ortaya koyduğu tablo hepimiz için aynıdır" şeklinde konuştu.

Bosna-Hersek'te savaştan yeni çıkılmasına karşın bazı alanlarda öncü kazanımların elde edildiğine dikkat çeken Gündoğdu, bunlardan birinin de Bosna Savaşı'nda eşi şehit olan üç çocuk annesi Amra Babiç'in başörtüsüyle Visoko Belediye Başkanı seçilmesi olduğunu kaydetti. Babiç'in, eşinin şehit olmasından sonra yaptığı açıklamada, 'Biz aslında Sırplarla aynı hayatı yaşıyorduk. Onlar, yaşamadığımız dinimize bile tahammül edemezken, biz yediğimiz yemeği, bize esir düşen Sırplar'a yediriyorduk. Buna karşılık onlar da bizim derimizi yüzüyorsa, bunun adı vahşettir. Biz, bu medeniyet değerlerimizi yaşatmalıyız' dediğini hatırlatan Ahmet Gündoğdu, yaşanan değişime dikkat çekti.

'Osmanlı'nın ortak mirasçıları olarak, biz Bosnalıyız, Siz Türkiyelisiniz. Ortak değerlerimiz ve ortak sorumluluklarımız var' diyen Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, bu sorumluluğu ise Aliya İzzetbegoviç'in şu sözleriyle şekilde dile getirdi: Kendimi dünyadaki İslam davasının bir neferi olarak telakki ediyorum. Çünkü İslam, benim için güzel ve asil olan her şeyin diğer adı. Dünyadaki Müslüman halklar için daha iyi bir gelecek vaadinin ya da umudun onlar için onurlu ve özgür bir hayatın, kısacası benim inancıma göre uğrunda yaşamaya değer olan her şeyin adıdır.

 

Bosna'da verilen mücadelenin, Çanakkale'de verilenden bir farkının olmadığını da dile getiren Gündoğdu, Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale'de mücadele edenleri Bedrin Arslanları ile aynı gördüğünü, Mehmet Akif İnan'in ise, 'Kim demiş her şeyin bitişi ölüm, destanlar yayılır mezarımızdan' dediğini hatırlatan Ahmet Gündoğdu, "Bu salonda bir araya geldiğimiz sizleri yeni destanlar yazmada, oluşturmada öncüler olarak görüyorum. Küresel sorunların çözümünde paydaş; burada iken Bosna'nın temsilcisi, buradan gideceğiniz ülkelerde Türkiye'nin ve Bosna-Hersek'in temsilcisi olmanızı bekliyorum." dedi.

Genç Boşnaklar Derneği Başkanı Enisa Kezo ise konuşmasında, Memur-Sen'i her etkinliklerinde yanlarında gördüklerini ve bu destekten dolayı teşekkür etti. Kezo, bu yaklaşımın kendilerine moral ve güven verdiğini de belirterek, bu birlikteliğin farklı alanlarda sürmesinin her iki toplum açısından da önemli olduğunu vurguladı. Enisa Kezo, Ahmet Gündoğdu'ya destekleri için bir teşekkür plaketi verdi.

Yemeğe Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun yanı sıra Memur-Sen Genel Sekreteri ve Toç-Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, Memur-Sen Genel Toplu Sözleşme ve Mevzuat Sekreteri ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Memur-Sen Genel Basın ve Halkla İlişkiler Sekreteri Halit Ortaköy, Memur-Sen Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Ahmet Kaytan, Eğitim Bir-Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer ve bağlı sendikaların bazı genel merkez yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.