MEMUR-SEN İNTERNET HABERCİLERİYLE BULUŞTU

MEMUR-SEN İNTERNET HABERCİLERİYLE BULUŞTU

Memur-Sen’in ‘İBB Arnavutköy Sosyal Tesisleri ‘nde gerçekleştirdiği İnternet Medyası Buluşması büyük ilgi gördü.

Memur-Sen’in  ‘İBB Arnavutköy Sosyal Tesisleri ‘nde gerçekleştirdiği İnternet Medyası Buluşması büyük ilgi gördü.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcılarından Mehmet Emin Esen ve Ekrem Yavuz ile çok sayıda haber sitesi yayın yönetmeni, haber müdürü ve editörünü bir araya getiren buluşmada,  gündemdeki önemli konular hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Programa Haber7’den Osmanlı Ateşli, Haber10’dan Hikmet Gök, Rotahaber’den Ünal Tanık ve Ahmet Memiş, Hürhaber’den Murat Hazine ve M.Fatih Gediman, İnternethaber’den Esma Gül Özen, Haberx’den Cengiz Koyuncu, on5yirmi5'den Engin Dinç, Milli Gazete’den Adnan Öksüz, Son.tv’den Ömer Adıyaman ile Nusret Alçınkaya, Anadolu Ajansı’ndan Kenan Irtak, Analizgündem’den Ferhat Açıl ayrıca Kudüs TV sunucusu ve sosyal ağlar sorumlusu Hicran Kıvanç, Milat Gazetesi editörü Özlem Doğan ve habervaktim yazarı Arzu Erdoğral katıldı.

ALGI OPERASYONUNUN ÜZERİNE GİDİLMELİ

Sabah Kahvaltısının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, illegal dinlemeleri eleştirdi, sosyal medya üzerinden algı operasyonuna girişenleri kınadı.  Gündoğdu, “Dinlemeler meselesinde birileri telefon açıyor, "Başkanım geçmiş olsun dinlenmişsiniz" diyor. Bir başka arkadaş arıyor, "Başkanım benin adım dinleme listelerinde yok. Ben de bir eksiklik mi var?" diye soruyor. Kimisi ise bana telefon açıyor, "Başkanım sizi aradım, beni de dinlesinler diye" tepkisini dile getiriyor. Anlaşılan beni dinlememişler. Dinleselerdi İsrail'e terörist devlet dediğimi duyarlardı.  Beni dinleyeceklerine Allah’ı dinleselerdi, anne ve babanızın evine bile izinsiz girilmemesi gerektiğini bilirlerdi. Selam Örgütü ile ilintileyip dinlenilmemizden dolayı bir rahatsızlığımız yok ama bir kıbleye yönelmiş olduğumuz arkadaşlarımızın bizi dinlemesi elbette bizi üzüyor. Bu hukuksuzluğun üzerine gidilmeli, algı operasyonunu devreye sokanların hesap vermesi sağlanmalı" diye konuştu.

 

ÇÖZÜM SÜRECİNDEN RAHATSIZLAR

17 Aralık Küresel operasyonun Gezi olaylarının devamı olduğunu vurgulayan Başkan Gündoğdu, paralel yapının ‘Çözüm Sürecin’den de rahatsız olduğunu söyledi. Gündoğdu, “Biz de ırkları tokuşturma yoktur. 76 milyon eşit yurttaşlık istiyor. Milli Birlik ve Kardeşlik Projesine de “Çözüm Süreci”ne de destek olduk, destek oluyoruz. Akil İnsanlar Heyeti’nde yer almayı millet tarafından verilmiş bir görevin ifası olarak gördük. Türkiye’yi tabiri caizse karış karış gezdik. Çözüm iradesini destekleyecek girişimlerin ya öncüsü ya da paydaşı olduk. Çözüm süreci ve sonrasında açıklanan demokratikleşme paketi 30 yıllık kanın durması için yakalanan tarihi bir fırsattır. Şimdi "çözüm sürecinden kimler neden rahatsız olur?" bu soruyu sormak lazım. Kendi iç sorunlarını çözen bir Türkiye istemiyorlar. Büyük Türkiye ideali illegal yapıları rahatsız ediyor. Küresel operasyonu devreye sokanların bir amacı da Çözüm Sürecini bozmak. 17 aydır bölgeden şehit haberi gelmiyor ve bu karanlık yapıları rahatsız ediyor” dedi.

 

manşet3

 

KAOS LOBİSİNE SESSİZ KALAMAYIZ

Gündoğdu sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Kayıt dışı siyaset dönemleri, kamu görevlilerini ve sendikaları da olumsuz etkilemektedir. Memur-Sen’in liderliğinde imzalanan ve 2014-2015 yıllarını kapsayan toplu sözleşmeler tam anlamıyla bir zaferdir, kazanımlar manifestosudur. Bu manifesto niteliğindeki kazanımlarımızın, en başta da Türkiye’nin; Gezi Parkı olaylarının zincirleme operasyon halkası olan yeni bir dış operasyonla itibarsızlaştırılmasına, istikrarsızlaştırılmasına ve milli iradenin yok sayılmasına seyirci kalamayız, kalmayacağız. Toplu sözleşme süreçlerinde yüzbinlerce kamu görevlisinin desteğiyle alınteri dökerek, alanlarda ve masada mücadele ederek elde ettiğimiz kazanımlarımızı, ekonomimizi zayıflatma lobilerine, kaos lobilerine, faiz çetelerine, kayıt dışı siyaset heveslilerine yedirtmeyiz. Dün olduğu gibi bugünde milletimizle ve kamu görevlileriyle ittifak ederek, ulusal ve uluslararası çetelere karşı mücadele eder, onları vesayet bataklığında yeniden boğarız. Bu kapsamda, Mısır’da Sisi vesayetine, Suriye’de Esat katilinin soykırım uygulamalarına şiddetle karşı çıktık. Mısır halkıyla dayanışmak ve onları sahip çıkmak için Rabia Platformu oluşturduk ve alanlardan mazlumun yanında olduğumuzu haykırdık. Suriyeli kardeşlerimiz için yardım kampanyaları düzenledik. Memur-Sen olarak, Suriye’de zalim Esat rejiminin yıkılması, Mısır’da Darbeci Sisi’nin gitmesi, her iki ülkenin de normalleşmesi için Suriye ve Mısır halkıyla dayanışmaya devam edeceğiz.”

HER TÜRLÜ DAYATMAYA KARŞIYIZ

“Millete yönelik küresel  vesayet operasyonuna dik duracağız” diyen Gündoğdu, her türlü dayatmaya karşı çıkacaklarını ifade etti. Gündoğdu, “Memur-Sen olarak, siyasetin kuşatılmasına, sivil siyasetin alanının daraltılmasına, başka bir ifadeyle vesayet taraftarlarının salıverilmesine ve milli irade yanlılarının elinin kolunun bağlanmasına hep karşı olduk, bundan sonra da karşı duracağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.