Memur zammında son karar nasıl?

Memur zammında son karar nasıl?

Uzlaştırma Kurulu memur zammında son kararı nasıl verecek?

Memur zammında son kararı verecek olan Uzlaştırma Kurulu’nun Sayıştay Başkanı’nın başkanlığında 4 kamu, 4 memur temsilcisinden oluşması formülü üzerinde duruluyor.  Memurun maaş ve sosyal hakları konusunda son sözü söyleyecek olan Uzlaştırma Kurulu’nun yapısını belirlemek için hükümet ve memur sendikaları yarın yeniden bir araya geliyor. Memursen, uzlaştırma kurulunun "tarafsız" üye

koltuklarına akademisyen kökenli isimlerin getirilmesini isterken, kamunun "Sayıştay Başkanı"nın aynı zamanda uzlaştırma kurulu başkanı olması yönünde teklif hazırladığı ifade edildi. Bu teklif üzerinde anlaşmaya varılması halinde memur zammında Sayıştay Başkanı etkin rol oynayacak.

Tarafsızlığa uymaz

Hükümetin, Sayıştay Başkanı'nın başkanlığında 4 kamu 4 de memur temsilcisinden oluşan toplam 9 üyeli uzlaştırma kurulu oluşturma yönünde teklif hazırladığı bilgisi dün gündeme düştü. Sendikalar, böyle bir yapının tarafsızlık ilkesine uymayacağını belirterek teklife sıcak bakmadıklarını ifade ettiler. Memursen uzlaştırma kurulunun 4'er kamu ve memur sendikaları temsilcisinin yanı sıra Yargıtay, Danıştay ya da Sayıştay'dan 1 üye; memurun önereceği 12 akademisyen içinden Bakanlar Kurulu'nca seçilecek 2 üye olmak üzere toplam 11 üyeden oluşması yönündeki teklifiyle masaya oturacak. Varılacak uzlaşma memur zammını şekillendirecek.

Temsilci kim olacak?

Toplu sözleşme masasında memuru hangi konfederasyonun temsil edeceği konusunda ise yine anlaşma sağlanamadı. Memursen, en çok üyeye sahip konfederasyon sıfatıyla toplu sözleşme masasına oturma, imza yetkisini kullanma ve gerektiğinde uzlaştırma kuruluna başvurma hakkının kendisine ait olduğunu savundu. Kamusen ise toplu sözleşmenin her kurumda yetkili sendikalar tarafından imzalanmasını; KESK de her işyerinde ayrı toplu sözleşme ve her sendikanın kendi üyesi adına sözleşme yapması yönünde öneri getirdi. Bu konu da, yarınki toplantıda yeniden ele alınacak.

Sivil memura sendika

Hükümet ile memur sendikaları arasında yürüyen görüşmelerin önceki günkü ilk turunda, askeriyede çalışan sivil memurların sendika üyeliği için Milli Savunma ve İçişleri bakanlıklarından görüş alınmasına karar verildi. Kamuda çalışan özel güvenlik personelinin sendika üyeliğinde ise uzlaşmaya varıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.