Memurlar iş güvencesi istedi

Memurlar iş güvencesi istedi

Memur Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Cengiz Özbay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer’i makamında ziyaret etti.

Memur Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Cengiz Özbay ‘’Kamu Personeli Reformu Yasa Tasarısı’’ konusunda görüşlerini bildirmek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer’i makamında ziyaret etti.

 

Genel Başkan Cengiz Özbay, Bakan Çelik’e kamu dışından yönetici alınmasının gözden geçirilmesini bu konuda ciddi sıkıntılarının ve endişelerinin olduğunu dile getirdi. Bunu kamuda aktif çalışan kişilerin önünün kesilmesi olarak gördüklerini belirten Özbay dışarıdan yöneticilerin atanmasının kamu kurumlarında iç huzuru bozacağını kaydetti. Cengiz Özbay, ayrıca kamuda çalışanların performans değerlendirmesi formları raporlarının komisyon şeklinde olmasını istediklerini belirterek konuyla ilgili şunları söyledi:’’Performansı değerlendirecek birim komisyonlar olmalıdır. Bir amir, bir memuru tabir-i caizse yok etmek istiyorsa yok ediyor ve bunu çok güzel yapıyor’’ dedi. Memurların iş güvencelerinin tehlikede olduğunu düşünen Özbay, iş güvencesi istediklerini ifade etti. ‘’Bu şekilde memurların performansında bir düşme olmayacak tam tersine bu durumun, performansları üst seviyeye çıkaracağını umuyorum’’ şeklinde konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ise ‘’ bu konuda endişeniz olmasın bu konuda çok açık ve berrak kriterler var kimse suistimal edemez’’ dedi.

 

Başak Medya Ajans

Etiketler :