MemurSen yüzde 10 zam istedi

MemurSen yüzde 10 zam istedi

Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, memur maaşlarına 2011 yılında altı aylık dilimlerde yüzde 5 5 olmak üzere yüzde 10 zam isteyeceklerini açıkladı.

Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, memur maaşlarına 2011 yılında altı aylık dilimlerde yüzde 5 5 olmak üzere yüzde 10 zam isteyeceklerini açıkladı. En az 120 lira ek ödeme talep ettiklerini belirten Gündoğdu, "Taleplerimiz üzerinde mutabakata varılması halinde lise mezunu bekar bir hizmetlinin halen bin 159 lira olan maaşı Ocak 2011'de bin 376 liraya yükselirken, evli ve eşi çalışmayan 3 çocuklu lise mezunu hizmetlinin maaşı bin 375 liradan bin 611 liraya çıkacak." diye konuştu.

Yaklaşık 2,5 milyon memuru ilgilendiren toplu görüşmeler 15 Ağustos Pazar günü memur konfederasyonlarıyla Hükümet arasında başlıyor. Toplu görüşmelerde yetkili konfederasyon olan Memur-Sen'in Genel Başkanı Gündoğdu, taleplerini açıkladı. İlk altı ay yüzde 5 ikinci altı ay yüzde 5 zam talep edeceklerini belirten Gündoğdu, en az 120 lira ek ödeme talep ettiklerini ek ödeme kaynaklı adaletsizliğinin giderilmesini isteyeceklerini ifade etti. Toplu görüşme priminin üç ayda bir en az 60 lira olarak ödenmesini isteyen Gündoğdu, çalışmayan eşler için aile yardımının 140 liraya çıkarılmasını talep ettiklerini vurguladı. Yiyecek, giyecek ve doğum yardımının günün şartlarına göre düzenlenmesini hükümete sunacaklarının altını çizen Gündoğdu, fazla çalışma ücretinin 1,15 liradan 2,50 liraya çıkarılmasını, ek ders ücreti göstergelerinin gündüz 200, gece 220 liraya çıkarılmasını toplu görüşme masasına götüreceklerini söyledi.

Gündoğdu, "Bu taleplerimiz üzerinde mutabakata varılması halinde lise mezunu bekar bir hizmetlinin halen bin 159 lira olan maaşı Ocak 2011'de bin 376 liraya yükselirken, evli ve eşi çalışmayan 3 çocuklu lise mezunu hizmetlinin maaşı bin 375 liradan bin 611 liraya çıkacak." diye konuştu. Mali hakların yanı sıra sosyal taleplerde de bulunacaklarını ifade eden Gündoğdu, tedavi katılım payının kaldırılması, gelir vergisi oranlarının 5 puan indirilmesini de toplu görüşme masasına taşıyacakları bilgisini verdi.

Toplu sözleşmeye göre hazırlık yapın

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, konuşmasının ardından 'Toplu görüşmeden toplu sözleşmeye geçilecek dönemde masada nasıl tavır takınacaksınız?' sorusuna "Hükümetin toplu görüşmeden toplu sözleşmeye geçişte hazırlıklı gelmeleri. Bu seneyi fiili bir toplu sözleşmeye döndürmek bizim arzumuz isteğimiz olacak. Hükümetin de geriye dönüp mevzuata bakarak değil referandum paketine bakarak hazırlıklı gelmesini istiyoruz." cevabını verdi.

Etiketler :