Menderes'i asanlar hesap verecek

Menderes'i asanlar hesap verecek

Bakan Çelik: Menderes'i asanların hesap vereceği günler mutlaka gelecektir

Devlet Bakanı Faruk Çelik, merhum Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarını asanların hesap vereceği gün ve zamanın mutlaka geleceğini söyledi. Artık laf üretip iş üretmeyen politikacı döneminin geride kaldığını belirten Çelik, "Türkiye'de siyasi istikrar, güçlü bir kadro ve güçlü bir başbakan var." dedi.

Merhum Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarının, 1955'te Bursa ile Uludağ arasındaki ulaşımı sağlaması için projesini hazırlattığı ve 1963 yılında İsviçre teknolojisiyle hizmete giren teleferik hattı Uludağ oteller bölgesine ulaştırılacak. Yeni teleferik hattının temel atma törenine katılan Bakan Çelik, merhum Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarını unutmadı. Teleferik projesinin 1955'te ülkenin geleceği için ne kadar önemli olduğuna işaret eden Bakan Çelik, "Adnan Menderes ve arkadaşlarının 1955'li yıllardaki vizyonunu görmek açısından bu teleferik hattı önemlidir. Tam 47 yıldır bu teleferik insanları Uluduağ'a taşıyor. Böyle bir iktidar, Türkiye'yi zorluklardan çıkarmak çabasındayken, kendilerini dar ağacında buldular. Hayat sadece bu dünyadan ibaret değildir. Bunların hesabının, kitabının görüleceği günler, zamanlar mutlaka gelecektir. Kubbede hoş bir seda bırakmak önemlidir. Ne mutlu taş üstüne taş koyanlara, kubbede hoş bir seda bırakanlara. Bu teleferik hattını geçmişte Bursalıların hizmetine sunan Adnan Menderes ve arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum." şeklinde konuştu.

Dünya ekonomik krizlerle boğuşurken Türkiye'nin yatırımlara devam ettiğini ifade eden Çelik, Yunanistan, İspanya, Portekiz ve İrlanda'nın krizlerle sallandığını, Türkiye'nin ise sürekli bir gelişim içerisinde olduğunu anlattı. Bakan Çelik şunları kaydetti: "Türkiye'de kalkınma var. Bunlar kendiliğinden olmuyor. Siyasi istikrar, güçlü bir kadro, güçlü bir başbakan var. Türkiye'nin inşaası konusunda sağlam bir yönetim var, bundan dolayı ekonomide istikrar var, herkes sallantıdayken, geleceğimiz ne olacak derken şu an 35 milyon dolarlık bir yatırım yapıyoruz. Bunlar hafife alınacak gelişmeler değil. Vatandaşın, bu iktidarın, bu istikrarın değerini bildiğini düşünüyoruz."

BURSA TÜRKİYE'NİN İKİNCİ BÜYÜK ŞEHRİ OLACAK

47 yıl sonra teleferik hattının yeniden ele alınması için çalışmalara başladıklarını, Bursalılara ne söz verdiyseler hepsini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Çelik, artık laf üretip iş üretmeyen politikacı döneminin geride kaldığını kaydetti.

Teleferikle yılda 3 milyon insanın Uludağ'a taşınacağına dikkat çeken Çelik, dağ turizmi ve sıcak su kaynaklarına ulaştıklarını vurguladı. Yununesi Havaalanı'nın küçük uçaklara açılacağını anlatan Bakan Çelik, "Çok kısa zaman içinde Bursa Türkiye'nin ikinci büyük şehri olacaktır. Bundan şüphemiz yoktur." dedi.

YENİ TELEFERİK HATTI 1,5 YILDA BİTİRİLECEK

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise yeni hattın 2 senede bitirilmesinin taahhüt edildiğini, ancak amaçlarının 1,5 yılda bitirmek olduğunu söyledi. Yeni teleferik projesinde 8'er kişilik gondollarla insanların Uludağ oteller bölgesine taşınacağını anlatan Başkan Çelik şunları anlattı: "Yeni teleferik hattımız 8 bin 840 metre uzunluğunda Türkiye'nin en uzun teleferik hattı olacak. Ooteller, restoranlar ve kafetaryaları da kapsayan projeyi 1,5 yılda bitirmek istiyoruz. Sadece 22 dakika içerisinde Bursa'dan Uludağ'a ulaşım sağlanacak. 12 ay boyunca Uludağ'dan yararlanma imkanı sunacak teleferik hattı ile yabancı turistlere de büyük kolaylık geliyor. Bursa'nın tarihi mekanlarını gezen turistler konaklamak istedikleri Uludağ'a sadece 22 dakikada ulaşabilecek."

35 MİLYON DOLARLIK PROJE

Projeyi üstlenen Şentürkler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sami Şentürk ise mevcut teleferik hattını çalışmalara paralel olarak faaliyetine devam edeceğini söyledi. Sami Şentürk, "Proje 2 yıl; ancak 1,5 yılda bitirmek istiyoruz. Eski hattı çalıştırabileceğimiz kadar çalıştırmayı düşünüyoruz." diye konuştu.

Engelli genç, evine çıkmak için Bakan Çelik'ten asansör istedi

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde ikamet eden 25 yaşındaki engelli bir genç, 2 katlı evine daha rahat çıkabilmek için Devlet Bakanı Faruk Çelik'ten asansör istedi.

Teleferik Mahallesi'nde ikamet eden fiziksel engelli Önder Özkaya, annesi Sevgi Özkaya ile birlikte Devlet Bakanı Faruk Çelik'in katıldığı törene geldi. Tören sonrası Bakan Çelik'in önüne çıkan önder Özkaya, "Sayın Bakanım sizden asansör istiyorum. Evime daha rahat çıkabilmek için. Evimiz 2 katlı, ama çıkıp inmekte zorlanıyoruz. Balkonuma çıkacak bir asansör istiyorum." dedi.

Engelli gencin annesi Sevgi Özkaya da, "Çok zorlanıyoruz. Oğlum her istediğinde eve girip çıkamıyor. Bir asansör yapılırsa hayatımız kolaylaşacak." dedi.

Özkaya ailesinin derdini dinleyen Bakan Çelik ise AK Parti İlçe Başkanlığı yetkililerine, engelli gençle ilgilenmeleri talimatını verdi. Bunun üzerine Sevgi Özkaya ve oğlu Önder Özkaya, Bakan Çelik'e teşekkür ederek tören alanından ayrıldı.

CİHAN

 

Etiketler :