Merhum dağcı Muzaffer Erol Gez anısına Medetsiz Dağı'na tırmanış gerçekleştirildi

Merhum dağcı Muzaffer Erol Gez anısına Medetsiz Dağı'na tırmanış gerçekleştirildi

Mersin'de farklı kentlerden bir araya gelen 45 dağcı, geçen yıl hayatını kaybeden dağcı Muzaffer Erol Gez anısına 3 bin 524 metre yüksekliğindeki...

MERSİN (AA) - Mersin'de farklı kentlerden bir araya gelen 45 dağcı, geçen yıl hayatını kaybeden dağcı Muzaffer Erol Gez anısına 3 bin 524 metre yüksekliğindeki Medetsiz Dağı'na tırmandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediyenin destekleriyle, geçen yıl yaşamını yitiren Türk dağcılık sporunun önemli isimlerinden olan ve "efsane dağcı" olarak bilinen Muzaffer Erol Gez anısına, Bolkar Dağları'nın zirvesindeki Medetsiz Dağı'na tırmanış etkinliği düzenlendi.

Mersin Dağcılık Spor Kulübü (MERDAK) öncülüğünde gerçekleşen organizasyon kapsamında, farklı kentlerden Mersin'e gelen 200 kampçı ile 45 dağcı, Tarsus ilçesi sınırlarındaki Karboğazı'nda buluştu.

Katılımcılar, buradan başlayan etkinlikte 3 bin 524 metre yüksekliğindeki Medetsiz Dağı'na tırmandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen MERDAK Başkanı Fatih Sağnak, etkinliğe katkı sunanlara teşekkür ederek, "Mersin'in çok önemli bir değeri olan, dağcılık anlamında bütün Türkiye'de birçok kişiye örnek olup yol açmış Muzaffer Erol Gez abimizi kaybetmenin verdiği üzüntüyle, onuna anısına bir şeyler yapmak adına bir anma tırmanışı tertipledik. Türkiye'nin birçok yerinden destek verdiğiniz ve geldiğiniz için teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.