Meriç Nehri taştı

Meriç Nehri taştı

DSİ ekipleri, Meriç Nehri yatağından çıkan suların girme ihtimali bulunan Karaağaç Mahallesi'ndeki bölgelerde sedde yapma çalışmalarını sürdürüyor.

Bulgaristan'da ve Türkiye'nin Edirne kesiminde bir süredir devam eden yağışların yanı sıra Bulgaristan'ın baraj kapaklarını açması sonucu Meriç Nehri, Karaağaç Mahallesi yakınlarında taştı. Sular altında kalan Lozan Caddesi'nden Karaağaç Mahallesi ile Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı'na ulaşım büyük araçlarla yapılabiliyor.

Karaağaç Mahallesi Muhtarı Agah Korkan, AA muhabirine, Meriç Nehri'nin yatağından taşması sonucu Lozan Caddesi'nde, Kent Ormanı ile eski Lalezar Restoran arasında kalan 500 metre uzunluğundaki alandan 25 santimetre yüksekliğinde su aktığını söyledi.

Geçtiğimiz yıllarda meydana gelen taşkınlarda ilk etkilenen Muhacir Mahallesi'nde (Göl Mahallesi) 100 kadar evin kısmen boşaltıldığını ifade eden Korkan, vatandaşların eşyalarını taşkından etkilenmeyecek bölgelere taşıdığını belirtti.

Karaağaç Mahallesi'ndeki 2 ilköğretim okulu ile Süleyman Demirel Fen Lisesi'nde taşkın nedeniyle eğitime 1 gün ara verildiğini bildiren Korkan, Lozan Caddesi'ndeki Jandarma Şehitliği, Kent Ormanı, askeri tesis, kafeteryalar, bağ evleri ile iş yerlerinin su altında kaldığını kaydetti.

Bosnaköyü Muhtarı Recai Kararmışbuğa da Meriç Nehri'nin geçen hafta taşması sonucu 10 kadar evin boşaltılarak hayvanların tahliyesinin yapıldığını ve Meriç Nehri'nin debisinin artmasıyla köy sakinlerinin tedirginlik içinde yaşadığını belirtti.

DSİ ekipleri, Meriç Nehri yatağından çıkan suların girme ihtimali bulunan Karaağaç Mahallesi'ndeki bölgelerde sedde yapma çalışmalarını sürdürüyor.

Edirne Emniyet Müdürlüğü'ne ait bir panzer, su altında kalan caddeden geçmek zorunda kalan polis memurları ile vatandaşları taşımaya başladı.

Olası olaylarla ilgili bölgede ambulans ve itfaiye ekipleri de hazır tutuluyor.

İKİ İLÇE ARASINDA ULAŞIM YAPILAMIYOR

Bu arada Ergene Nehri'nin taştığı Meriç ilçesine bağlı Küplü beldesi ile Adasarhanlı köyü yolu, Meriç Nehri'nin taşmasıyla İpsala ilçesinin Sultanköy köyü yolları sular altında kaldı.

Meriç ve İpsala ilçeleri arasında da yolların sular altında kalması sebebiyle ulaşım yapılamıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :