Merkel'den Futbol takımına müdahale

Merkel'den Futbol takımına müdahale

Alman Millî Takımı'nda çıkan futbol krizine Merkel müdahele etti.

Alman Milli Futbol Takımı'nda son günlerde yaşanan 'teknik direktör krizi'ne Federal Başbakan Angela Merkel el attı. Merkel, Alman Futbol Federasyonu (DFB) ve Milli Futbol Takımı'nın üst düzey yöneticilerini akşam yemeği için başbakanlığa davet etti.

Alman Milli Futbol Takımı'nın Teknik Direktörü Joachim Löw'ün DFB ile yaptığı sözleşmeyi uzatma konusunda yaşanan sorunlar Güney Afrika'da düzenlenecek olan 2010 Dünya Futbol Şampiyonası öncesi Almanya gündemine oturdu. Bir taraftan Löw'ün, "Öncelikli hedefim Güney Afrika, diğer konuları ise daha sonra konuşuruz." açıklaması, diğer taraftan federasyonun Löw'ü sözleşmeyi uzatması için baskı yapması, DFB Menajeri Oliver Bierhoff'un 'Hiç kimse vazgeçilmez değildir' yönündeki açıklaması işi zora soktu. Bierhoff'un da DFB menajeri olarak sözleşmesini uzatılıp uzatılmaması muallakta. Daha iki gün önce DFB ile Löw arasında iplerin kopması yönünde endişeler yaşanırken, Merkel'in 'düdüğü çaldığı' başbakanlıktaki maçta 'barış çubuğu yakıldı'.

"Genel olarak sorunlar halledildi, şimdi ise asıl gündem futbol." diyen Merkel, Alman Milli Takımı'na Güney Afrika'da başarılar diledi. Merkel, Almanya Cumhurbaşkanı Horst Köhler'in grup maçlarını izlemek için geleceğini, kendisi de Alman takımının maçlarını izlemek için Güney Afrika'ya gelmeye çalışacağını belirtti.

DFB Başkanı Theo Zwanziger ise "Ortaya çıkan karmaşık, yanlış anlaşılmalar hepimizi üzdü" diye söze başladı. Löw'e "Bizim harika bir teknik direktörümüz var" diye iltifatta bulunan Zwanziger şöyle devam etti: "Bizde de siyasette olduğu gibi tartışmalar olduğunda şeffaf ve açık şekilde sürdürülür. Şimdiki konumuz ise şampiyonaya 'şampiyonlar' gibi hazırlanmaktır."

Alman Teknik Direktörü Joachim Löw ise Merkel'e futbola ve futbolculara gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti. Löw, Milli Takım oyuncularının imzaladığı milli formayı, Bierhoff ise Güney Afrika'daki maçlarda kullanılacak futbol topu hediye etti.

Merkel'in davetlileri arasında ayrıca Alman Milli Takımı teknik direktör yardımcıları ve devlet müsteşarları hazır bulundu.

Etiketler :