Merkezefendi Tıp Festivali Başlıyor

Merkezefendi Tıp Festivali Başlıyor

Zeytinburnu Belediyesinin düzenlediği Merkezefendi Tıp Festivalinin 11.

Bu yıl 11.'si gerçekleştirilecek olan festivalin ilk iki gününde yapılacak olan "Bitkilerle Tedavi Sempozyumu", Türkiye'nin yetiştirdiği ünlü tıpçılarını bir araya getiriyor.

Prof. Dr. Ayla Kaya, Prof. Dr. Kerim Alpınar, Prof. Dr. Ulvi Zeybek ve Prof. Dr. Tayfun Ersöz'ün de aralarında bulunduğu ünlü isimler, kanserin bitkilerle tedavisinden Alzheimer hastalığının tedavisine, kocakarı ilaçlarından aromaterapiye, bitkisel ürünlerin güvenilirliliklerinden tıbbi bitkilerin yetiştirilmesine kadar geniş bir yelpazede tartışma platformu oluşturacak.

Festival ile ilgili olarak İstanbul'un başarılı belediye başkanlarından Murat Aydın:

"Zeytinburnu Belediyesi olarak 11.kez düzenlediğimiz Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali artık ülkemizin önemli kültür faaliyetleri arasında yerini almıştır.Festivalin bioçeşitliliğin ve kültürel mirasın korunmasına,halk hekimliği ile modern tıbbın biraraya gelmesine,tıp konusunda hizmet verenlerin halkımız ile buluşmasına katkısı bize kıvanç veriyor.

İnsanların dertlerine derman olmakla ve mesir macununu terkip etmekle meşhur Merkez Efendinin Zeytinburnu'nda bulunan makamının verdiği ilhamla ve beş yıl önce aynı bölgede Türkiye'nin ilk tıbbi bitkiler bahçesinin açılmasının verdiği güçle her yıl daha gelişen bu faaliyetimiz,umuyoruzki yarınlarımız için referans teşkil edecektir.

Bu yıl kendine daha yaraşan ortamlarda,daha zengin içerikle kutlayacağımız Festivalimizde,seminerler,söyleşilir,atölye çalışmaları,belgeseller,çocuk programları,konserler yanında ,konusunda yetkin bilim adamlarının katılacağı bir sempozyum,özgün bir tıp tarihi sergisi ve kültür gezileri de yer alacak.5-13 tarihinde gerçekleştireceğimiz Festivalimize tüm halkımız davetlidir." dedi.

TÜRKİYE'DE DOĞAL TEDAVİ YÖNTEMLERİNİN TARTIŞILDIĞI İLK VE TEK ETKİNLİK
Zeytinburnu Belediyesi tarafından 10 yıl önce başlatılan ve bu yıl 11.'si gerçekleştirilecek festivalde, daha çok bitkilerle tedavi olarak algılanan geleneksel tıp uygulamaları masaya yatırılıyor.

Festivale her yıl yerli ve yabancı bitkisel ilaç firmalarından geleneksel tıp uzmanlarına, ünlü müzik gruplarından imza ve söyleşi günlerinde yer alacak yazarlara kadar çok sayıda isim katılıyor.
Merkezefendi Külliyesi ile Türkiye'de bir ilk olan Tıbbi Bitkiler Bahçesi'nde gerçekleştirilen etkinlik sırasında halka ücretsiz bitki çayı da ikram ediliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :