Mersin'de Olimpiyat provası

Mersin'de Olimpiyat provası

Mersin'in ev sahipliğini yaptığı 17. Akdeniz Oyunları "resmen" başladı

Mersin'in ev sahipliğindeki 17. Akdeniz Oyunları, Mersin Stadyumu'ndaki muhteşem bir törenle "resmen" start aldı. Açılış töreninin sunuculuğunu Ece Vahapoğlu ile Burak Hakkı yapıyor.

Sporcuların geçiş töreni başladı. Kafilemiz de tribündeki izleyicileri selamladı. Bayrağımızı milli güreşçi Rıza Kayaalp taşıdı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile protokol tribünündeki misafirler, kafilemizi ayakta alkışladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün mesajının okunmasının ardından Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç bir konuşma yaptı:

"Çok saygıdeğer Başbakanım, değerli konuklar sizleri saygıyla selamlıyorum. Sayın Başbakan'a teşekkür ediyorum. Ayrıca IOC Başkanı Jacques Rogge'a da teşekkür ediyorum. 18 aydır gece-gündüz mesai harcadık. 18 ayda Mersin'i bir spor kenti haline getirmek için efor sarf ettik. Hamdolsun ki vadettiğimiz her şeyi bugün sunduk. Attığımız bu adımlarla Mersin bir spor kenti haline geldi. Memleketim Samsun'a gittiğim kadar bu süreçte Mersin'e de gittim. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a spora verdiği destekten dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan açılış töreninde bir konuşma yaptı:

"Çok değerli misafirler, sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Güzel Mersin'imize hoş geldiniz. 17. Akdeniz Oyunları'nın tüm yeryüzü için, insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Tüm sporculara, takımlara, ülke temsilcilerine yürekten başarılar diliyorum. Türkiye olarak bu organizasyona ev sahipliği yapıyor olmanın heyecanını yaşıyoruz. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Umuyorum ki Mersin sporun dostluk dilini dünyaya ulaştıracak. Mersin'de biz prova yapıyoruz. Aslında 2020 İstanbul Olimpiyatları'nın hazırlığını gerçekleştiriyoruz. Türkiye'nin misafirperverliğini İstanbul'da doyasıya sergileyelim. Akdeniz bir medeniyetler havzasıdır. Bu havzada bütün renkler, kültürler ilhamını aynı denizden almıştır. Akdeniz tarihi dostluklar tarihidir. Akdeniz büyük ailemizin çatısıdır. Biz Akdeniz'in hep ak kalmasını yürekten arzu ediyoruz. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum. Mersinlilere ayrıca teşekkür ediyorum. Spor kazansın. Akdeniz kazansın. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum." 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.