Mescid-i Aksa Çöküyor

Mescid-i Aksa Çöküyor

Arap Doktorlar Birliği: “Kudüs’teki Kazılar Mescid-i Aksad'a Daha Fazla Çökmelere Neden Olacak."

Arap Doktorlar Birliği’ne bağlı Kudüs Komisyonu Başkanı Dr. Cemal Abdüsselam, Kudüs’teki işgal belediyesinin Mescidi Aksa’nın altında sürdürdüğü kazıların daha çok yerde çökmelere neden olacağını ifade etti.

Kudüs’ün güney kesimine düşen Silvan mahallesinin Vadi Hilve bölgesindeki ana caddede meydana gelen çöküntü nedeniyle büyük bir çukurun oluşması üzerine yazılı bir açıklama yapan Cemal Abdüsselam şunları ifade etti: “Son çöküntü Kudüs’te yağmurların yağmasıyla meydana geldi. Bu çukur, Siyonistlerin şehrin altında yaptıkları tünel ve kazıların her an Mescidi Aksa’nın yıkılmasına neden olabileceğini gösteriyor. Yine bu gelişmeler, en ufak bir deprem veya iklimsel değişikliğin de Mescidi Aksa’nın yıkılmasına neden olacağını ortaya koyuyor.”

Abdüsselam açıklamasında, Arap Birliği ve İslam Konferansı Teşkilatına Mescidi Aksa’yı korumak için sorumluluklarını yerine getirmelerini çağrısında bulunarak, işgal devletiyle ilişki içinde olan devletlerden de diplomatik yollardan tepkilerini ortaya koymalarını istedi.

Ümmete de seslenen Abdüsselam, Kudüs ve Mescidi Aksa’yı korumak için sabah akşam nöbet tutan Kudüs halkına maddi ve manevi destekte bulunmalarını ve karar mercilerine de Kudüs için baskı yapmalarını istedi.

Etiketler :