Mescid-i Aksa planına uyarı

Mescid-i Aksa planına uyarı

El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Müessesesi, İsrail'in Mescid-i Aksa'yı hedef alan planlarına karşı uyarı mesajı yayınladı.

İsrail’in daha fazla Yahudinin Burak duvarına ve Mescid-i Aksa’ya kısa bir süre içerisinde sokulmasını sağlamak için başlattığı kazıların Maarev gazetesinde tekrardan gündeme gelmesi üzerine yapılan açıklamada, planların Mescid-i Aksa’yı tehdit ettiği vurgulandı.

Aksa “İşglci, Mescid-i Aksa’ya saldırı ya da baskın için Burak meydanını merkez olarak kullanmayı, planlarıyla Burak meydanını yahudileştirmeyi ve Aksa çevresindeki yerleşim merkezlerini artırmayı hedeflemektedir. İşgalcinin bu planı, Mescid-i Aksa’yı ikiye bölmeyi hedefleyen projesinin bir parçasıdır” dedi.

Maarev gazetesindeki bu haberin, İsrailli polislerin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlenmesi için yetiştirildiği döneme dek gelmesine dikkat çekerek “İsrail medyasında okuduğumuz bu tür haberler, Mescid-i Aksa’ya daha sık gitmemizi, dikkatli ve uyanık olmamızı gerektirmektedir. Ey Batı Şeria’daki Kudüs’teki Filistinliler, sloganınız “Lebbeyk ya Aksa! Lebbeyk ya Kudüs! Biz, sana geliyoruz Ey Kudüs! Biz, sana geliyoruz Ey Aksa” olsun” dedi.

Maarev gazetesinin 1.5 yıl önce ortaya çıkan planın varlığını bir kez daha manşetten duyurması, “İsrail’in Mescid-i Aksa’ya karşı planlarında, Aksa’nın çevresinin Yahudileştirilmesinde ısrarlı bir şekilde devam ettiği” şeklinde yorumlandı.

İsrail, Burak duvarı işe Haratu Şeref bölgesindeki kazılar için planlama dairesi ve tarihi eserler kurumunun çalışmalarını tamamlamasını bekliyor.

isra

Etiketler :