Mescid-i Aksa'da Cuma Namazı

Mescid-i Aksa'da Cuma Namazı

Kavurucu sıcağa ve Siyonistlerin tüm engellemelerine rağmen Filistinller Cuma için Aksa'ya akın etti

Yakılışının 41. yıldönümünden bir gün öncesine denk gelen Ramazan ayının ikinci Cuma gününde, Siyonist işgal güçlerinin Kudüs'te ve Mescid-i Aksa civarında çıkardığı onca engele rağmen 100 bini aşkın kişi Mescid-i Aksa'da Cuma namazı kıldı.

Kudüs kentinden kaynaklar, Filistinlilerin Siyonist işgal güçlerine meydan okuyarak Mescid-i Aksa'ya ulaşmak için yollara döküldüğünü ve yakıcı güneşe rağmen 100 bini aşkın Filistinlinin kutsal mabedin avlusuna ulaşmayı başararak Cuma namazına katıldığını söyledi.

Siyonist işgal güçleri bugün (20 Ağustos Cuma) Kudüs kentinde yoğun askeri tedbirler almış ve Filistinlilerin Ramazan ayının ikinci Cumasını Mescid-i Aksa'da kılmasına sınırlamalar getirmişti.

Görgü tanıkları, binlerce işgal polisinin ve sınır muhafaza askerinin Mescid-i Aksa'nın çevresi ve Eski Belde başta olmak üzere Kudüs kentinin cadde ve sokaklarına yayıldığını ve kenti askeri kışlaya dönüştürdüğünü ifade etti.

Siyonist işgal yönetimi bugün Mescid-i Aksa'ya ve Eski Belde'ye giden yolları kapatacağını ilan etmiş, geçen Cuma olduğu gibi bugün de 50 yaşın üzerinde erkekler ve 45 yaşın üzerinde kadınlar hariç Batı Yaka sakinlerinin Mescid-i Aksa'ya gitmesine izni vermeyeceğini açıklamıştı.

 

Etiketler :