Mescid-i Aksa'nın gerçek yeri

Mescid-i Aksa'nın gerçek yeri

Habertürk TV’de Kudüs’ün neden kutsal olduğu konuşuldu. Programda Mescid-i Aksa'nın Türkiye'de yerinin yanlış bilindiği anlatılarak gerçek yeri açıklandı.

Habertürk TV’nin Öteki Gündem programında Kudüs’ün neden kutsal olduğu konuşuldu. Programda Hz. Süleyman’ın kurduğu mescidi yıkanların ilk olarak Babilliler olduğu ardından ikinci defa yıkanlarında  Romalılar olduğu açıklandı.

Özellikle tarih boyunca Müslümanlar’ın Yahudilere hiç zulum etmemiş olduğu vurgulanarak onların haklarını  hep müdafa ettiği belirtildi.

MESCİD-İ AKSA 166 DÖNÜMLÜK BİR ARARZİDİR

Özellikle Türkiye’de maillerde dolaşan Mescid-i Aksa ile sarı kubbeli bina olarak tanımlanan Kubbet-üs Sahra arasında farklara yönelik açıklamalara dikkat çekilerek şunlar anlatıldı: 
'Mescidi Aksa herhangibir bina değildir. İslam inancında göre yeryüzü bir mescittir. Kubbetüs Sahra’nın etrafında bulunun boş alan tamamen Mescidi Aksa’dır. Bazıları Aksa Camii’nin ise Mescidi Aksa olduğunu söylüyorlar ama bu doğru değildir. Bu da Mescidi Aksa’nın içinde bir yerdir. Bunlar yanlış biliniyor. Kubbetüs Sahra’da Mescidi Aksa’nın içindedir. Mescidi Aksa 166 dönümlük bir ararzidir. Bu alanın içindeki her taş her yer Mescidi Aksa olarak geçer. Buradaki Yahudilerin ağlama duvarı da Mescidi Aksa’nın bir parçasıdır.

Moralhaer.Net

Etiketler :