Mescid-i Aksa'ya saldırı engellendi

Mescid-i Aksa'ya saldırı engellendi

Cuma namazından önce caminin El-Hadid kapısından içeriye gizlice girmeye çalışan bir fanatik Yahudi yerleşimci yakalandı.

Mescid-i Aksa bekçileri tarafından yakalanan Yahudi yerleşimcinin yanında büyük bir bıçağın olduğu ve namaz sırasında cemaate saldırma amacıyla camiye girmeye çalıştığı bildirildi.

Görgü tanıkları, Mescid-i Aksa’nın bekçileri tarafından farkedilerek etkisiz hale getirilen Yahudi yerleşimcinin İsrail güvenlik güçlerine teslim edildiğini ve olay yerinden uzaklaştırıldığını kaydetti.

Mescid-i Aksa’yı ele geçirmek isteyen fanatik Yahudi yerleşimcilerin daha önceleri de birçok kez bu tür girişimlerde bulundukları ve İsrail askerlerinin bu tür saldırılara göz yumduğu belirtildi.

Öte yandan, Mescid-i Aksa’nın giriş kapılarında görev yapan bekçilerden 25 yaşındaki Mühenned İdris’in bu sabah İsrail polisi tarafından dövüldüğü ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

İsrail polisleriyle Filistinli bekçi arasındaki tartışmanın İsrail polislerinin sözlü sataşması sonrası başladığı ifade edildi.

HaBertaraf

Etiketler :