Mescidi Aksa’da çatlaklar büyüyor

Mescidi Aksa’da çatlaklar büyüyor

Mescidi Aksa’nın bir parçası olan Mervani mescidinin duvar, kolon ve kirişlerinde önemli derecede çatlaklar meydana geldi.

Mescidi Aksa’nın bir parçası olan Mervani mescidinin duvar, kolon ve kirişlerinde önemli derecede çatlaklar meydana geldiğini açıklayan Aksa Vakıflar ve Tarihi Eserler Müessesesi, İslam dünyasına da acilen harekete geçilmesi çağrısında bulunuldu.

 

Aksa Vakıflar ve Tarihi Eserler Müessesesi, Mescidi Aksa’nın bir parçası olan Mervani mescidinin duvar, kolon ve kirişlerinde önemli derecede çatlaklar meydana geldiğini açıkladı. Uzunluğu yer yer 3 metreyi bulan bu çatlaklar, Mervani mescidinin 20 farklı noktasında bulunuyor.

 

Aksa Vakıflar ve Tarihi Eserler Müessesesi, “Bu çatlaklar, son derece tehlikeli boyutlara ulaştı” dedi. Mesciddeki çatlakların fotoğraflarını yayınlayan Müessese, Mervani mescidindeki çatlaklarda Emevi Sarayı bölgesindeki kazı çalışmalarının etkisi olduğunu bildirdi. Müessese, İsrail hükümetinin Mervani mescidinin içerisinde ya da dışarısında her türlü restorasyona da müsaade etmediğini, bundan ötürü çatlakların günden güne büyüdüğü belirtti.

 

Mervani başta olmak üzere Mescidi Aksa’da meydana gelebilecek her türlü istisnai olaydan İsrail’in sorumlu olacağını açıklayan Müessese, İslâm dünyasına da acilen harekete geçilmesi çağrısında bulunuldu. Müessese, “İşgalciler, Mescidi Aksa’nın tamamını hedef almaktadır. Fakat bugünlerde özellikle de Mervani mescidinde odaklanmışlardır. Burayı, sinagoga çevirmek istiyorlar. Mescidi Aksa’yı kurtarmak için tüm Müslüman ve Araplar, harekete geçmelidir" dedi.

Etiketler :