Mescidi Aksa'da katliam korkusu

Mescidi Aksa'da katliam korkusu

İsrail polisi Mescid-i Aksâ'yı kuşattı ve kapılarını kapattı. Binlerce Filistinli kuşatmayı yarmak için Mescid-i Aksâ'ya akın ediyor. Fanatik Yahudilerin Aksâ'ya baskın düzenleyeceği haberleri geliyor.

İsrail işgal güçleri Mescid-i Aksâ’ya giden yolları kapattı ve Mescid içinde nöbet tutan Filistinlilerin teslim olmasını istedi. Aksa'yı gönüllü korumakla sorumla olan Filistinliler, Kudüs’ü askeri kışlaya dönüştüren işgal güçlerine teslim olmayacaklarını açıkladı. İsrail askerleri, Filistinlinin sabah namazını Mescid-i Aksâ’da kılmalarına da izin vermediği bildirildi.

İşgal güçlerinin 4 Filistinliyi tutukladığı ve tutuklananlar arasında Filistin Yönetimi’nin Kudüs dosyası eski sorumlusu Hatim Abdulkadir’in de olduğu, El-Aksâ Müdürü ve Vakıflar Müdürü’nün Mescid-i Aksâ’ya girmesini engellediği bildirildi.

El-Cezire muhabirinin bildirdiğine göre işgal güçleri dün akşam saat 22:00’den itibaren Mescid-i Aksâ’ya giden tüm yolları Filistinilere kapattı.

Fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksâ’yı basmasından korkan onlarca Filistinlinin ise dün akşam yatsı namazından sonra evlerine gitmeyerek Mescid-i Aksâ’da nöbet tuttuğu, El-Mağaribe Kapısı yakınlarında toplanan fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksâ’ya gruplar halinde girme hazırlığı yaptığı kaydedildi.

Filistin Başkadısı Teysir et-Temimi, dün (3 Eylül Cumartesi) basına yaptığı açıklamada, fanatik Yahudilerin Kudüs yakınlarındaki Yahudi yerleşkelerinden gelerek Mescid-i Aksâ’ya baskın için toplandıklarına dikkat çekmişti.

Kudüs Müftüsü: Tüm Müslümanlar bundan sorumlu

Kudüs Müftüsü Şeyh İkrime Sabri, fanatik Yahudi cemaatlerinin "Yom Kippur" bayramında Mescid-i Aksâ’ya baskın düzenlemek istediklerini belirterek, her yıl işgal polisinin korumasında baskın girişiminde bulunan fanatik Yahudilerle çatışmaların yaşandığını söyledi.

Şeyh İkrime Sabri, dün Filistin Enformasyon Merkezi’ne verdiği demeçte, Siyonistlerin Mescid-i Aksâ’da gözü olduğuna ve hedeflerine ulaşmak için dolambaçlı bir yola başvurduklarına, emrivâki bir durum oluşturarak Mescid-i Aksâ’yı bölmek istediklerine dikkat çekti.

Mescid-i Aksâ’da olanların Müslümanların topluca Filistinli kardeşlerine destek vermemelerinden kaynaklandığına işaret eden Şeyh İkrime Sabri, Mescid-i Aksâ’yı korumanın Müslümanların ortak sorumluluğunda olduğunu ve yaşananlardan tüm Müslümanların sorumlu olduğunu bildirdi.

Aksa Vakfı Başkanı ve İslami Hareket lideri Raid Salah, dünya Müslümanlarına Aksa'ya sahip çıkmaları çağrısında bulundu. Salah, Müslümanlara seslenerek “Üç mescit hariç diğer mescitlere yolculuğa çıkılmaz: Mescid-i Haram, Mescid-i Nebevi ve Mescid-i Aksâ” hadis-i şerifi gereğince Mescid-i Aksâ’ya gelerek nöbet tutmalarını istedi.

Geçen hafta Pazar günü bir grup fanatik Yahudi, Siyonist işgal güçlerinin de desteğiyle Mescid-i Aksâ’ya girme girişiminde bulunmuş fakat cemaatin direnişi karşısında geri çekilmek zorunda kalmış ve baskın girişimi başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

Geçen hafta Pazar günü Mescid-i Aksâ’ya baskın girişliminde başarısız olan fanatik Yahudi cemaatleri, taraftarlarını bugün (4 Ekim Pazar) yeni bir girişimde bulunmak üzere Mescid-i Aksâ civarında toplanmaya davet etmişti.




Etiketler :