Mescidi Aksa’ya Saygısızlık

Mescidi Aksa’ya Saygısızlık

İşgal askerleri Mescidi Aksa’nın saygınlığını çiğnemeye, kutsiyetini ihlal etmeye ve temizliğini kirletmeye devam ediyor...

Kudüs, vahye dayanan bütün dinlerde kutsal sayılan bir şehirdir. Bunun başta gelen sebebi ise Yüce Allah'ın insanları doğru yola iletmeleri üzere görevlendirdiği Peygamberlerin birçoğunun bu şehirde yaşamış veya en azından hayatlarının bir bölümünü bu şehirde geçirmiş olmalarıdır. Ayrıca bu Peygamberlerden bazılarının mabed olarak kullandıkları mekânlar da bu şehirdedir. Ancak bugün o mabedlere İşgal Askerleri inanılmaz saldırılar gerçekleştiriyor.

 

İşgal altındaki topraklarda işgal askerlerinin hak ihlallerini takip eden Kudüslü bir basın merkezi bugün yaptığı açıklamada, işgal askerlerinin Mescidi Aksa’nın saygınlığını çiğnemeye, kutsiyetini ihlal etmeye ve temizliğini kirletmeye devam ettiğini bildirdi.

 

Kudüs’te faaliyet gösteren merkez bugün yaptığı açıklamada, Mescidi Aksa’nın içinde bulunan polislerden bazılarıyla, Sahn’us-Sahra alanında bulanan polis merkezindeki işgal polislerinin Mescidi Aksa’nın avlusunda ihtiyaç gidermeyi adet edindiklerini ve bu çirkin işi özellikle el-Gavanime, er-Rahme ve el-Meğaribe kapılarında yaptıklarını söyledi.

 

Merkez yaptığı açıklamada ayrıca, işgal yönetimine bağlı güvenlik güçlerinin Mescidi Aksa’ya gelen Müslümanlarla camiyi korumaya çalışan Filistinli muhafızlara saldırmayı alışkanlık haline getirdiğini bildirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :