Meslek Liseliler İçin Formül

Meslek Liseliler İçin Formül

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), "Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezileri" (UMEM) projesi başlatıyor.

Proje, MEB Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu (İŞ-KUR) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) işbirliğinde gerçekleştirilecek. Projeyle meslek liselerinin teknolojik alt yapılarının güçlendirilmesi, eğiticilerin yeni teknolojiye göre donanımı, illerdeki yerel işgücü piyasası ihtiyaçlarının tespit edilmesi, kayıtlı işsizler arasından sanayinin ihtiyaç duyduğu alanlarda işgücünün yetiştirilmesi, işsizliğin önlenmesi amaçlanıyor.

81 KENTTEN 111 LİSE SEÇİLECEK

Proje kapsamında, 81 ilde faaliyet gösteren teknik ve endüstri meslek liseleri arasından İŞ-KUR ve MEB tarafından seçilen 111 teknik ve endüstri meslek liseleri yenilenecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından teknik ve endüstri meslek liselerinin makine, araç-gereçleri, teknolojik donanımı, iş piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda yenilenecek. Belirlenen okullarda görev yapan 2 bin 84 atölye-laboratuvar öğretmeni, yenilenen teknolojik donanım ve işgücü piyasasına uygun şekilde eğitime alınacak.

Proje kapsamındaki okullarda 1 yılda yaklaşık 9 bin 858 meslek kursu açılması ve 197 bin 160 kişiye meslek eğitimi verilmesi planlanıyor. UMEM Projesi'nin hayata geçirilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda 15 Nisan 2010 tarihinde protokol imza töreni gerçekleştirilecek.

İllerin ihtiyaç analizi çıkarılacak

Projeye destek veren TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi tarafından, iş piyasası analizleri yapılacak ve illerin mesleklere göre işgücü ihtiyaçları tespit edilecek. TOBB da eğitim alan kursiyerlerin istihdamına öncelik verecek. Bütçesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından karşılanan projenin maliyeti, toplam 98 milyon 670 bin 553 TL olarak belirlendi.

AA

Etiketler :