'Meşru Hükümet' olarak tanıyacak

'Meşru Hükümet' olarak tanıyacak

Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppe, Libya Temas Grubu’nun, merkezi Bingazi’de bulunan muhaliflerin kurduğu konseyi "Libya topraklarındaki meşru hükümet makamı" olarak tanımayı kararlaştırdığını söyledi.

Juppe, Libya Temas Grubu’nun 4. toplantısı için bulunduğu İstanbul’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Ulusal Geçiş Konseyi’nin tanınmasının, bir günlük toplantının sonunda yayımlanacak nihai bildiriye girdiğini belirtti.

Fransa Dışişleri Bakanı, toplantıda ayrıca Libya lideri Muammer Kaddafi’nin iktidardan ve tüm askeri sorumluluklarından vazgeçmesi ve ateşkes çağrısında bulunmasını sağlayacak yol haritasında anlaşma sağlandığını kaydetti.

İstanbul toplantısında Libya’nın demokrasiye geçişiyle ilgili planların da yapıldığını ifade eden Juppe, ateşkes sağlanmadığı sürece NATO operasyonların Ramazan’da süreceğini belirtti.
 

"ABD, Ulusal Geçiş Konseyini, Libya’nın meşru hükümeti olarak tanıyacak"
 ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, "Libya’da geçici otorite kuruluncaya kadar ABD, Ulusal Geçiş Konseyini, Libya’nın meşru hükümeti olarak tanıyacak" dedi.
Clinton’ın Libya Temas Grubu’nun 4. Toplantısında yapacağı konuşma metnine göre, ABD, Ulusal Geçiş Konseyi ile bu temel çerçevesinde ilişkilerini sürdürecek. Buna göre Washington, konferansta Mumammer Kaddafi’nin yönetimi terk etmesi ve Ulusal Geçiş Konseyi yönetimi altında Libya’da demokrasiye geçiş planı" konusunda kabul edilen bir yol haritasına göre hareket edecek.
Ulusal Geçiş Konseyi’nin Libya’nın meşru yönetimi olarak kabul edilmesi bu ülkenin uluslararası alanda dondurulan milyarlar dolar tutarındaki hesapların çözülebilmesi için önemli bir adım teşkil ediyor.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.