'Messi mi, Maradona mı?' tartışması

'Messi mi, Maradona mı?' tartışması

Lionel Messi, Maradona'nın tahtını sallıyor mu?

Barcelona'nın Arjantinli ünlü yıldızı Lionel Messi, son haftalarda gösterdiği inanılmaz performansla tüm dünyada yeni bir tartışma başlattı.
 

Lionel Messi, Maradona'nın tahtını sallıyor!
Barcelona'nın Arjantinli ünlü yıldızı Lionel Messi, son haftalarda gösterdiği inanılmaz performansla tüm dünyada yeni bir tartışma başlattı.

Maradona ve Messi. İkisi de solak, ikisi de Arjantinli!. Lionel Messi, tek kelimeyle '10 numara' bir futbolcu. Fiziği, kondisyonu ve çalımları mükemmel. Oyun zekası ile parmak ısırtıyor. Ve en önemlisi de kişiliği ve duruşu ile taraflı tarafsız bütün futbolseverlerin sevdiği bir isim.

Diğer tarafta yürüyüşü bile olay olan 'dünya futbolunun gelmiş geçmiş en iyi futbolcusu' olarak lanse edilen Diego Armando Maradona. Maradona ve Messi her ikisi de Arjantinli her ikisi de futbolun efsane isimleri. Maradona'nın göze çarpan en büyük farkı, Arjantin'le bir dünya şampiyonluğunun bulunması.

Messi, bu konuda yaptığı açıklamada, ''Maradona'yla kıyaslanmam benim için büyük bir onurdur. Şunu herkes bilsin böyle bir şey söz konusu değil'' demişti.

Tüm dünyada futbol otoritelerinin ortak görüşü ise, Messi için bu kıyasın erken olduğu yönünde.

İKİ EFSANEYİ TANIYALIM!

Diego Armando Maradona
Dünya futbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi futbolcusu olarak kabul edilen Arjantinli futbolcu, kulüp takımlarında oynadığı 490 maçta 258 gol  attı. İtalya'da Napoli'yi şampiyon yaptı. 1977'den 1994'e 91 kez Arjantin milli takım  formasını giydi; 34 gol attı. 1982, 1986, 1990 ve 1994 dünya kupalarında oynadı. Sadece 1986  Meksika'da kupa sevinci yaşadı.  İngiltere'ye eliyle attığı gol, futbol tarihine geçti. Yine İngiltere'ye orta sahadan alıp, herkesi çalımlayarak attığı gol, "yüzyılın golü"seçildi. Kokain bağımlısı olarak özellikle çocuk hayranlarına karşı kötü örnek olmuştur. 1994 Amerika'daki Dünya Kupası'nda doping kullandığının ortaya çıkmasıyla futbol hayatını bitirmiştir.

Lionel Messi
Messi, 24 Haziran 1987 Rosario'da doğdu. Çocuk yaşta futbol oynamaya başlayan Messi'nin yeteneği İspanyol devi Barcelona'nın gözünden kaçmadı. 2000 yılında, Barcelona’nın önerdiği büyüme hormonu yetersizliği tedavisi için Rosario kentinin bir futbol kulübü olan Newell’s Old Boys’un genç takımından ayrılarak ailesiyle birlikte Avrupa’ya taşındı. 2004-05 sezonunda ilk maçına çıkan Messi, hem La Liga'da rekorları alt üst etti. Avrupa'da ve dünyada "yılın futbolcusu" seçildi. Messi'nin yeni hedefi ise Afrika'da düzenlenecek olan Dünya Kupası'nda şampiyonluğa ulaşmak.

Mehmet Küçükkahveci-Tümspor

Etiketler :