Meteoroloji bir kez daha uyardı

Meteoroloji bir kez daha uyardı

İstanbul'da günlerdir etkili olan kar yağışı gece etkisini artırdı.

Kentte gece boyunca etkili olan kar yağışı, yolların karla kaplanmasına neden oldu. Öğle saatlerine kadar kentte kuvvetli kar yağışı bekleniyor.

Ekiplerin kar temizleme çalışmalarına rağmen, çok sayıda yolda kar birikintileri oluştu. Araçlar özellikle ara sokaklarda gitmekte zorlandı.

KAR YAĞIŞI ÖĞLENE KADAR SÜRECEK

Kentte bugün öğle saatlerine kadar kuvvetli kar yağışı görüleceği bildirildi.

Yetkililer, özel araçlarını kullanmamaları, toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri konusunda İstanbulluları bir kez daha uyardı.

İDO'DAN SEFER İPTALLERİ

İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ (İDO), Marmara Denizi'nde etkili olan poyraz nedeniyle bazı deniz otobüsü ve hızlı feribot seferlerini iptal etti. İDO'dan alınan bilgiye göre, saat 07.00'deki Yenikapı/Bandırma hızlı feribot seferi ile 07.30'daki Bandırma/Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferleri iptal edildi. Bu arada, saat 09.30'daki Bursa-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü seferi ile 18.30'daki Bandırma/Yenikapı hızlı feribot seferlerinin de hava muhalefeti nedeniyle yapılamayacağı bildirildi.

METEOROLOJİ'DEN UYARI

Bu arada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde etkili olması beklenen kar yağışı konusunda uyarıda bulundu.

Buna göre; kar yağışı Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Rize, Artvin ve Hopa ile öğle saatlerine kadar İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bursa ve Balıkesir'in Bandırma ilçesi, Zonguldak, Düzce, Bartın ve İnebolu çevrelerinde kuvvetli olacak.

Açıklamada çığ tehlikesi, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği kaydedildi.

FIRTINA UYARISI

Öte yandan, Marmara, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz ve Doğu Karadeniz ile bazı illerde kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bugün, rüzgarın; Marmara, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı (Erzurum, Erzincan, Ağrı, Kars, Tunceli, Malatya, Elazığ) ile Sivas, Kayseri , Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa çevrelerinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz ve Doğu Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesinin beklendiği bildirildi.

Açıklamada, bu nedenle yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.