Meteoroloji memurları eylem yaptı

Meteoroloji memurları eylem yaptı

Balıkesir'de meteoroloji çalışanlarına arazi tazminatlarının ödenmemesi sebebiyle bir eylem düzenlendi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan Türk Büro Sen'e bağlı memurlar haklarının verilmesini istedi.

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Büro Sen şube başkanı Muhammet Karakoyun, meteoroloji çalışanlarının ödüllendirilmesi gerekirken cezalandırıldıklarını söyledi. 8 yıldır ödenen arazi tazminatlarının anlaşılmaz bir şekilde durdurulduğunu belirten ve Meteoroloji Balıkesir Bölge Müdürlüğü'ne bağlı memurlara arazi tazminatlarının ödenmediğini belirtip yetkililere tepki gösterdi. Meteoroloji genel müdürlüğünün eleştirildiği basın açıklamasına Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Mustafa Koç, Türk Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Yılmaz Kuran ile Türk Haber Sen, Türk Sağlık Sen gibi bağlı şube başkan ve yöneticileri de katılarak destek verdiler.

Muhammet Karakoyun, meteoroloji çalışanlarının ek ödemelerinin bir an önce ödenerek kurum çalışanlarının mağduriyetlerinin giderilmesini, personel atama ve yükselme yönetmeliğinin iptal edilip çalışanların görüşünün de alınıp yeniden tanzim edilmesini istedi. Karakoyun ayrıca, Avrupa Seyrüsefer Emniyet Teşkilatı tarafından ödenen tazminatın Devlet Hava Meydanları İşletmeleri çalışanlarına ödenen seviyeye çıkarılmasını, arazi tazminatlarının da bir an evvel ödenmesini talep ettiklerini söyledi.

MEMURUN HAVASI BOZUK

Türk Büro Sen Balıkesir Şube Başkanı Muhammet Karakoyun, "Meteoroloji çalışanlarının ek ödeme mağduriyetlerinin Türk Büro Sen olarak takipçisi olacağız. Mücadelemizi başta hukuki mecralarda olmak üzere her platformda sürdüreceğiz, ödemeler yapılana kadar da eylem ve etkinliklerimize devam edeceğiz" diyerek etkin mücadele kararı aldıklarını bildirdi. Karakoyun, devlet kurumları arasında en popüler ve en başarılı kurumların arasında yer alan ve kadrosunda en fazla yüksek ihtisas eğitimli olan memurların bulunudğu meteorolojideki memurların havalarının bozulduğunu, genel müdürlüğün bunu düzeltmesi gerektiğini kaydetti.

Bu arada, Meteoroloji Balıkesir Bölge Müdürlüğü'nde görev yapan Mehmet Sezen isimli mühendis, 32 yıldan beri devlet meteoroloji işleri genel müdürlüğünde memur olarak çalıştığını, ilk defa bu ay maaşını tam olarak alamadığını söyledi. Çok sayıda sivil polisin takip ettiği Kamu-Sen'in eylemi memurların alkışlı protestosu ile olaysız şekilde sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :