Meteoroloji uyardı: Fırtına geliyor

Meteoroloji uyardı: Fırtına geliyor

Aşırı sıcaklıklar Poyraz'la birlikte azaldı.

Haftalardır özellikle Marmara Bölgesi'nde etkili olan aşırı sıcaklıklar Poyraz'la birlikte azaldı. Nem oranı da rüzgarla birlikte düşmeye başladı. Ancak bu kez de rüzgar hayatı olumsuz yönde etkilemeye başladı.

Şiddetli poyraz dün Marmara'da deniz ulaşımını aksattı. İstanbul'da İDO'nun Yenikapı-Bostancı seferleri ile Çanakkale-Bozcaada seferleri iptal edildi. Meteoroloji Batı Karadeniz, Marmara, Ege'de fırtına uyarısı yaptı. Fırtına, etkisini pazartesi günü gece yarısına kadar sürdürecek. Batı Karadeniz, Marmara ve Ege'de kuvvetli olarak esmekte olan rüzgârın, etkisini artırarak Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzeydoğu (poyraz), Güney Ege'de kuzeybatı (karayel) yönlerden zaman zaman fırtına ( 6 ila 8 kuvvetinde, 60-75 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Meteoroloji sağanak yağış uyarısı da yaptı. Son değerlendirmelere göre, Karadeniz'in kıyı kesimleri ile Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Güney kesimlerde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyreden hava sıcaklığı, kuzey kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak.

Etiketler :