METEOROLOJİ UYARDI-HARİTALI

METEOROLOJİ UYARDI-HARİTALI

Bugün Türkiye'ye giriş yapan soğuk ve kar yağışlı hava kaç gün etkili olacak? İşte 5 günlük haritalı hava durumu...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Kıyı Ege dışında ülke geneli yağışlı geçecek. Yağışların; Doğu Akdeniz (Adana, Hatay, K.Maraş, Osmaniye), Güneydoğu Anadolu, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari ile ilk saatlerde Trakya'da (Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ) kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Batı bölgelerimizden başlayarak ülkemiz genelinde 6 ila 8 derece azalacak.

RÜZGAR :Batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı, diğer yerlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esecek.

UYARILAR 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Akdeniz (Adana, Hatay, K.Maraş, Osmaniye), Güneydoğu Anadolu ile Elazığ, Bingöl, Bitlis, Muş, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması beklediğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, taşkın, ulaşımda aksamalar vb) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir. 

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI: Hakkari, Şırnak ve Bitlis'in yüksek kesimleri ile ilk saatlerde Trakya'da (Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ) kar yağışının kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı, başta sürücülerimiz olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege Kıyılarında kuzey ve kuzeybatı (Karayel)yönlerden kuvvetli (50-70 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar vb) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir.

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI

Meteoroloji Genel Müdür Yardımcısı Ali Karataş, İstanbul'un Avrupa yakasında kar yağışının başladığını, akşama doğru Anadolu yakasında da görüleceğini, ancak kentte hayatı felce uğratacak bir kar yağışının beklenmediğini söyledi.

Karataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'da bugün ilk kar yağışının Atatürk Havalimanı İstasyonunca kaydedildiğini, yağışın Avrupa yakasında şiddetli rüzgarın da etkisiyle zaman zaman etkili olarak süreceğini belirtti.

Akşama doğru Anadolu yakasında da kar yağışının görüleceğini bildiren Karataş, ''Ancak kar birikintisi şeklinde bir durum olmayacak. Kar beyazlığı ancak kentin yüksek yerlerinde görülecek. İstanbul'da hayatı felce uğratacak bir kar yağış beklemiyoruz'' diye konuştu.

Karataş, kar yağışının yarın aktivitesini kaybedeceğini, yağışların zaman zaman, lokal ve hafif olarak görüleceğini dile getirerek, şiddetli rüzgarın da yarın az da olsa hızını keseceğini ifade etti.

Karataş, Trakya'da durumun daha farklı olduğunu, kar yağışının oradaki illerde etkili olduğunu kaydetti.

İstanbul'da hava sıcaklığının daha da düşeceğine ve sıcaklığın bu gece sıfırın altında 1 civarında beklendiğine dikkati çeken Karataş, özellikle yarın don olayı ve buzlanmaya karşı sürücülerin ve vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.

 5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU

 

Etiketler :