Meteorolojiden 15 İlde Yağış Uyarısı

Meteorolojiden 15 İlde Yağış Uyarısı

Meteoroloji Antalya’da "çok kuvvetli" olmak üzere toplam 15 il için "kuvvetli" yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin kuzey,iç ve batı kesimlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, Antalya çevrelerinde çok kuvvetli, İzmir, Aydın, Muğla, Çanakkale, Edirne, Isparta, Burdur, Konya, Aksaray, Kayseri, Nevşehir, Yozgat, Kırıkkale ve Kırşehir çevrelerinde ise kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı Marmara ile İç Anadolu’nun batısında 2 ila 4 derece, İç Anadolu’nun güney ve doğusunda 5 ila 7 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların Antalya çevrelerinde çok kuvvetli, İzmir, Aydın, Muğla, Çanakkale, Edirne, Isparta, Burdur, Konya, Aksaray, Kayseri, Nevşehir, Yozgat, Kırıkkale ve Kırşehir çevrelerinde ise kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara (sel, su baskını, yıldırım vb.) karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli ve dikkatli olması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. (23)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (19)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor. (22)

ADANA: Parçalı bulutlu (34)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı gececek. Yağışların il merkezi ve doğu ilçelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor. (24)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (24)

ERZURUM: Parçalı ve az bulutlu (18)

DİYARBAKIR: Az bulutlu (28)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, Edirne ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor..

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Antalya, Isparta ve Burdur çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Antalya ve doğu ilçelerinde çok kuvvetli, Isparta ve Burdur çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Kırıkkale, Kayseri, Konya ve Aksaray çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu, zamanla kuzey ve batısı parçalı bulutlu geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu geçecek.

Etiketler :