Meteorolojiden 20 ile yağmur uyarısı

Meteorolojiden 20 ile yağmur uyarısı

İstanbul, Tekirdağ, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Çanakkale, Balıkesir, Kırklareli, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Antalya, Van, Gaziantep ve Kilis'te yağış var.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Van, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve batı bölgelerde 3 ila 5 derece azalması bekleniyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara, Ege kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren bölgenin doğusunun (İstanbul, Tekirdağ, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya ile Çanakkale'nin doğusu, Balıkesir'in kuzeyi ve Kırklareli'nin doğusu) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-40 km/s) esmesi bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, bölgenin iç kesimlerinin parçalı bulutlu, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak ve Denizli çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, bölgenin iç ve doğu kesimlerinin parçalı bulutlu, Göller Yöresi ile Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Antalya'nın kuzey ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzeyi ile Van çevrelerinin sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Gaziantep ve Kilis çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.