Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı

Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı

Yağışlar; Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinin yüksekleri ile Bolu, Düzce, Eskişehir ve Ankara çevrelerinde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Trabzon, Rize, Artvin, Kırıklareli, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Zonguldak, Bolu, Düzce, Eskişehir ve Ankara çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar; yağmur, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinin yüksekleri ile Bolu, Düzce, Eskişehir ve Ankara çevrelerinde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde yurdumuzun iç ve doğu kesimlerinde yer yer sisle birlikte, buzlanma ve don olayı görülecek.

Hava sıcaklığı, İç ve Batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar kuzey ve doğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

-BUZLANMA, DON OLAYI VE SİS UYARISI-

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerimizde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ayrıca, Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu bölgelerimizde yer yer sis beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif yağmurlu.(10)

ANKARA: Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra hafif karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde hafif sisle birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.(6)

İZMİR: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimleri parçalı ve çok bulutlu.(13)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık.(18)

SAMSUN: Parçalı bulutlu.(8)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğu ilçeleri hafif kar yağışlı geçecek. Gece ve sabah saatlerinde yer yer sisle birlikte buzlanma ve don olayı görülecek.(-1)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu.(9)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra İstanbul, Kırklareli, Yalova, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevreleri hafif yağmurlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis, bölgenin güneydoğusunda hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimleri parçalı ve çok bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde sis ile birlikte hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, doğusu yer yer parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu doğusu ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Eskişehir çevreleri ile gece saatlerinden sonra Ankara çevreleri hafif karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Zonguldak, Düzce ve Bolu çevreleri hafif yağışlı gececek. Yağışlar Zonguldak çevrelerinde yağmur, iç kesimlerde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Trabzon, Rize ve Artvin çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar, kıyılarda yağmur, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU Parçalı ve çok bulutlu, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevreleri kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde, bölge genelinde yer yer sisle birlikte buzlanma ve don olayı görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda yer yer sis görülecek.(ANKA)

 

Etiketler :