Meteoroloji'den Sağanak Ve Fırtına uyarısı

Meteoroloji'den Sağanak Ve Fırtına uyarısı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, bugün ve yarın özellikle İstanbul'un Anadolu yakasında sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmeleregöre, Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat ve Bayburt çevrelerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop ve Samsun çevrelerindekuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı Kuzeybatı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

SAMSUN VE SİNOP İÇİN YAĞIŞ UYARII

Samsun'un kıyı kesimleri başta olmak üzere il genelinde geceyarısına kadar kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bu akşam saat 23.59'a kadar, Samsun'un kıyı kesimleri Alaçam, Yakakent, Bafra, Ondokuzmayıs, Tekkeköy başta olmak üzere il geneli ile Sinop'a bağlı Gerze ilçesi çevresinde kuvvetli yağış bekleniyor.

Vatandaşların sel, su baskını, heyelan, yıldırım gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması istendi.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop ve Samsun çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, heyelan, dolu, yıldırım, ulaşımda aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu; zamanla Kocaeli, Sakarya ve Bilecik ile İstanbul'un Anadolu yakasının akşam saatlerine kadar aralıklı gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla Batı Akdeniz'in iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat ve Çankırı ile Eskişehir'in kuzey ilçelerinin gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin batısında, kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ile Bayburt çevrelerinin aralıklı gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, zamanla kuzeydoğusunun aralıklı gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.