Meteoroloji'den şiddetli yağış uyarısı

Meteoroloji'den şiddetli yağış uyarısı

Adana'nın Karataş ve Yumurtalık ilçelerinde kuvvetli sağanak yağış, sahil kesimlerinde ve açıklarında su hortumu oluşma riski ve hortum anında kısa süreli fırtına bekleniyor.

Adana'nın Karataş ve Yumurtalık ilçelerinde kuvvetli sağanak yağış, sahil kesimlerinde ve açıklarında su hortumu oluşma riski ve hortum anında kısa süreli fırtına bekleniyor. Bir uyarı da İçanadolu Bölgesi'ne yapıldı.
 
Meteoroloji İşleri Genel müdürlüğünden yapılan ''anlık meteorolojik uyarı''ya göre, saat 23.59'a kadar, Adana'nın Karataş ve Yumurtalık ilçelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış, sahil kesimlerinde ve açıklarında su hortumu oluşma riski ve hortum anında kısa süreli fırtına bekleniyor.

Ayrıca, yağışların, saat 23.59'a kadar, Adana çevrelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli yağmur, Tokat, Kayseri ve Sivas çevrelerinde kuvvetli kar yağışı şeklinde olmasının beklendiği de kaydedildi.

Meteoroloji yetkilileri vatandaşları, yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, buzlanma, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Etiketler :