Meteoroloji'den yağmur uyarısı!

Meteoroloji'den yağmur uyarısı!

Haziran ayına girmemize rağmen özellikle kuzeyde sıcaklık yükselmeyecek ve yağmur devam edecek. İki hafta daha İstanbul'da sıcaklık ortalamanın altında kalacak...

Yarın, Marmara bölgesinin sıcaklığı 3-4 derece düşecek. Bunun nedeni poyrazın Rusya üzerindeki daha serin havayı taşıması. Bölgede yağmur da var ama özellikle Trakya - Çanakkale arası daha kuvvetli yağacak.

İSTANBUL'DA YARIN YAĞMUR VAR!
Yarın İstanbul'da da (özellikle Karadeniz'e daha yakın olan ilçelerde) 1 ile 3 saat sürecek yağmur görülecek. Rüzgar nedeniyle dışarıda hissedilen sıcaklık, termometre sıcaklığından daha düşük olacak.

HİSSEDİLEN SICAKLIK
Marmara'da 25 dereceye yakın olsa da, hissedilen sıcaklık 19-20 derece.
Geçen yıl bu zamanlarda deniz suyu sıcaklığı daha yüksekti. Kilyos'ta bugün 13 derece sıcaklık var, geçen yıl ise termometre 16.2 dereceyi gösteriyordu.

HAFTASONU DURUM NE?

İstanbul ve Marmara bölgesinde güneş çıkacak. Karaman, İçel, Adana, Konya, Kayseri, Sivas, Niğde, Malatya'da sağanak yağış var.

Akdeniz'de de dolu yağışı da görülebilir.

Yeni haftada Ege ve Akdeniz'de sıcaklık 30-35 dereceyi bulacak.

Marmara ve Karadeniz'de çok fazla değişiklik yok. Ortalama sıcaklık 23-25 derecelerinde olacak. Sadece güneşin bol görüldüğü günlerde dik gelen güneş ışınlarının etkisiyle sıcaklık daha yüksek hissedilecek.

ANKARA'YA METEOROLOJİK UYARI!
Ankara'da kuvvetli gök gürültülü sağanak ve lokal, dolu yağışı bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan meteorolojik uyarıda, Ankara'nın kuzey ilçelerinden başlayarak, akşam 18.00'e kadar, il genelinde kısa süreli kuvvetli gök gürültülü sağanak ve lokal, dolu yağışı beklendiği belirtildi.

Uyarıda, vatandaşların ve ilgililerin, ani sel, su baskını ve yıldırıma karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği bildirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.