Metin Şentürk Meşhur oldu

Metin Şentürk Meşhur oldu

Görme engelli şarkıcı Metin Şentürk’ün 303.62 kilometre ile “Dünya Görme Engelliler Sürat Rekoru” nu kırması dünya basınında da yankı uyandırdı. Haber, Reuters, BBC ve Washington Post'ta böyle çıktı:

 

Metin Şentürk “Aslında rekorum 303 değil 305.. Ama biz üçe beşe bakmıyoruz” dedi. Şentürk’ün rekoruna dünya basınında geniş yer buldu

Görme engelli şarkıcı Metin Şentürk’ün Şanlıurfa GAP Havaalanı’nda 303.62 kilometre ile “Dünya Görme Engelliler Sürat Rekoru” nu kırması dünya basınında da yankı uyandırdı. Reuters, rekoru tüm dünyaya duyururken BBC “En hızlı Türk, Metin Şentürk”, Washington Post ise “Türk şarkıcı dünya rekorunu Ferrari ile kırdı” başlığını attı. Rekoruyla ilgili konuşan Metin Şentürk ise “İnanamıyorum hala tek parçayım. Tabi bu işin esprisi, inanmasaydım başaramazdım. 

Çok özel, önemli bir şey yaptık. Acayip duygular içerisindeyim. İnsan büyük şeyler düşünemezse büyük şeyler başaramaz. Hep buna inandım ve o oldu. Bizim normalde gidişte 315, dönüşte 310 km süratimiz oldu. İngilizler GPS’ten 303 aldılar ama fark etmez, hepsi yetiyor. Biz üçe beşe bakmıyoruz” dedi. Bu arada ünlü şarkıcının dün telefonları tebrik telefonlarından susmak bilmedi.

Öğle saatlerinde Başbakan Tayyip Erdoğan’ın özel kalemi Şentürk’ü aradı. Görevliler, yoğun gündemi olan Erdoğan’ın gecenin ilerleyen saatlerinde Şentürk’ü arayacağını söyledi. (Vatan)

Etiketler :